Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

SUPERLEAGUE - “Μπλόκο” σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι άλλες πέντε ΠΑΕ από την ΕΕΑ!

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα υποτίθεται ότι μας χωρίζει από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και ήδη επτά ομάδες της SuperLeague δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν σε αυτό. Ανάμεσα τους και οι δύο "Δικέφαλο", ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τουλάχιστον, έτσι αποφάνθηκε σχετικά η Επιτροπή Επαγγελματισμού Αθλητισμού.
Μετά την εξέταση των σχετικών φακέλων, η ΕΕΑ έκρινε ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ δεν έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αγωνιστούν και στο νέο πρωτάθλημα. Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκονται και οι Κέρκυρας ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου.

Οι επτά ομάδες έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (23/08), όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕΑ, για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες (χρέη προς άλλες ΠΑΕ, προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ και παίκτες) και να μπορέσουν να πάρουν τη σχετική άδεια για το νέο πρωτάθλημα.

Υπογραμμίζεται, ότι την ερχόμενη Τρίτη (23/08) υπάρχει ΔΣ της ΕΠΟ, συνεδρίαση της SuperLeague, αλλά και συνεδρίαση του ΟΠΑΠ.
Και το θέμα είναι πως δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, με όλες τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ να αναφέρουν πως: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει έως τώρα καμία επίσημη ενημέρωση, στείλαμε ότι μας ζητήθηκε», αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον ΠΑΟΚ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και στην ΑΕΚ τονίζοντας ότι δεν ανησυχούν αφού η μη προσκόμιση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας οφείλεται σε γραφειοκρατικό πρόβλημα το οποίο θα λυθεί τη Δευτέρα.
«Αυτοί που πιθανά υπό τη θεσμική τους ιδιότητα διαρρέουν ή διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή υπό την αυτή ιδιότητα τις αποδέχονται ή δεν τις διαψεύδουν, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, αφού ο φάκελος της στην ΕΕΑ είναι καθ’ όλα πλήρης και νόμιμος», ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Στον ΟΦΗ αναφέρουν πως οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα δεν έχουν αναφερθεί επίσημα επί του θέματος, ωστόσο υποστηρίζουν και αυτές πως δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.
sportnet