Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Χαμός… στα γραφεία της ΕΠΟ

«Εκρηκτική», όπως αναμενόταν, είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εκεί όπου εκδικάζονται οι εφέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Κάβαλας, σχετικά με την απόφαση για τον υποβιβασμό τους στη football league λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Και πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Αχιλλές Μπέο, που παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι καθώς υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τον υποβιβασμό αλλά και την επιλογή του προέδρου της Επιτροπής.
Ο Αχιλλέας Μπέος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Ναυπλίου στα γραφεία της ΕΠΟ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής. Και εκεί παρουσίασε ανυπόγραφη επιστολή που του εστάλη χθες από φίλο του, καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση!

«Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια παρωδία δίκη. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του κενά. Ο υπάλληλος ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε. Η Ομοσπονδία Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. Κατατέθηκε επιστολή παραμονές δίκης ανώνυμη που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πως στήνονται οι αγώνες; Πρωταγωνιστές είναι παίκτες και οι διαιτητές. Γιατί δεν καλέσατε κάποιους αυτούς; Πως στήνονται χωρίς αυτούς; Ο Θεός τους στήνει. Ζητάω εξαίρεση επιτροπής», ανέφερε αρχικά.

«άδικα χάνεις τον καιρό σου καθώς υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση από τον Μπιτσαξή στον Πιλάβιο και δεν θα αλλάξει η απόφαση», ανέφερε η επιστολή. Παράλληλα, κατήγγειλε πως άλλαξε τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της επιτροπής και δεν προεδρεύει ο τακτικός πρόεδρος Νίκος Λεοντής, αλλά ο αναπληρωματικός Θανάσης Θέμελης.

Η αντίδραση του προέδρου ήταν έντονη. Και μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για να κλείσει στόματα να εξαιρέσει ο ίδιος τον εαυτό του. Και στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση για 15 λεπτά. Επειτα από τη διακοπή, ο Μπέος ζήτησε συγνώμη για τα λεγόμενα του και η διαδικασία συνεχίζεται: «Εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας».

Ομως, ο κύριος Θέμελης εμμένει στην απόφασή του γιατί θεωρεί ότι θίχθηκε και ζήτησε να ειδοποιηθεί ο τακτικός δικαστής για να συνεχίσει τη δίκη. Τελικά, δέχτηκε τη συγνώμη και συνεχίζεται η διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα βρίσκεται ως μάρτυρας κατηγορίας ο Άλέξης Κούγιας.

Η υπόθεση της Καβάλας θα εξεταστεί στις 14:00. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο.