Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πάτησε το τέζα… και τέζα - Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

Το παιχνίδι της Δανίας, μία εβδομάδα πριν, είχε ανοίξει μια… χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Παναθηναϊκό, που μετά την εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας έδειχνε να μην πατάει καθόλου καλά στα πόδια του. Η ισοπαλία (1-1) ανέτρεψε το κλίμα στην Παιανία και άπαντες άρχισαν να αισιοδοξούν και να κάνουν σχέδια για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Φρούδες οι ελπίδες. Στο «ΟΑΚΑ» ήθελαν να γίνει μια γιορτή πρόκρισης, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Και το ερώτημα που πλανάται πλέον στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι: «Και τώρα τι;»
Λίγος για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το 1-1 μέσα στη Δανία δεν έφτασε για τους "πράσινους", που γνώρισαν οδυνηρή ήττα από την Οντένσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-3 στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Τα γκολ των "πρασίνων", που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχαν οι Μπουμσόνγκ (35΄), Τοτσέ (50΄) και Πετρόπουλος (+90΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιόχανσον (12΄), Ρούουντ (58΄), Καντρί (80΄) και Αντρεάσεν στο 89΄.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι,Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (74΄ Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο,Μαρίνος (20΄ Τοτσέ), Κλέιτον (67΄ Πετρόπουλος)

Οντένσε (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελς, Ρούουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν,Ουτάκα (87΄ Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν,Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί (89΄ Χεγκ)

Για τη χθεσινή εικόνα και εμφάνιση του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» είχαν υποσχεθεί πως μαζί με τον κόσμο θα παλέψουν για το εισιτήριο που θα τους στείλει στην επόμενη φάση του Champions League, το σχόλιο του παίκτη της Οντένσε, αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.

«Ήρθαμε εδώ και το πιστέψαμε. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Παλέψαμε μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε και αυτό ήταν ένα μάθημα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που μετά το 2-1 έδειξαν να επαναπαύονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και οι «πράσινοι» κατάφεραν να «ξενερώσουν» και τους φιλάθλους της ομάδας, που ήταν ήδη «ξενερωμένοι» μετά τα όσα συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο. Και τώρα τι; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται στην Παιανία. Με παίκτες και οπαδούς «ξενερωμένους», με τους μεγαλομετόχους άφαντους και με τα ταμεία να συνεχίζουν να παραμένουν άδεια, αφού τα προσδοκώμενα έσοδα από την πρόκριση πέταξαν.

Θα τεθεί θέμα προπονητή; Θα τεθεί θέμα πώλησης και άλλων πρωτοκλασάτων παικτών; Θα εμφανιστούν οι μεγαλομέτοχοι; Θα τεθεί κάποιο άλλο ζήτημα; Το αύριο του Παναθηναϊκού, με το νέο πρωτάθλημα να βρίσκεται προ των πυλών, δεν φαίνεται να είναι και το καλύτερο. Ο μόνιμα αισιόδοξος Φερέιρα ελπίζει, αλλά καταλαβαίνει και ο ίδιος πως αν δεν του παραχθεί βοήθεια από τη διοίκηση δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.


Ποια η αντιμετώπιση από τα πράσινα ΜΜΕ;




Η αντιμετώπιση από τα ξένα ΜΜΕ
Η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» που για αρκετή ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της είχε πρώτο θέμα τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού αναφέροντας «Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε!», σημειώνοντας την έκπληξη για το εν λόγω αποτέλεσμα και φιλοξενώντας δηλώσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Η ιστοσελίδα της UEFA από την πλευρά της αναφέρει «Η Οντένσε «πλήρωσε» με τέσσερα γκολ τον Παναθηναϊκό», ενώ η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel, σημειώνει: «Η Οντένσε πέταξε έξω τον Παναθηναϊκό από το Champions League».

Στην Πορτογαλία οι περισσότερες ιστοσελίδες και εφημερίδας κυκλοφορούν με τον τίτλο «Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα εκτός Champions League», ενώ η ιστοσελίδα «fotbal.sport.cz» από την Τσεχία αναφέρει: «Σοκ! Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Αθήνα από την Οντένσε και αποκλείστηκε».

Περί «καμπάνας»
Και δεν φτάνει ο αποκλεισμός, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον και με «καμπάνα» από την UEFA. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους εξαιτίας των όσων έλαβαν χώρα μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ των Δανών (στο 80’ ο Κάντρι). Ορισμένοι οπαδοί άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια και φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων λίγο έλειψε να χτυπήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Βέσελς, ενώ άναψαν και μικρές εστίες φωτιάς. Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός σε άδειο ΟΑΚΑ στους επόμενους δύο αγώνες του στη διοργάνωση του Europa League.