Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Σφάχτηκαν" Κούγιας και Μπέος στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League- Αμίμητες ατάκες περί ...κοντού και Βατίδου

"Είναι ένας... κοντός δικηγόρος και πλαστογράφος"


Μετά από 3 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, με αφορμή την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε άγρια κόντρα μεταξύ του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου και του Αλέξη Κούγια.
Ο Μπέος επανέλαβε πως είναι αθώος και πως ποτέ του δεν έχει στήσει αγώνα, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος του επιτέθηκε, λέγοντας πως μοναδικός του σκοπός που μπήκε στο ποδόσφαιρο είναι να στήνει αγώνες και γι' αυτό είχε δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με τους Τσακογιάννη και Μερτύρη (σ.σ. πρόεδρος του Παναργειακού) που κανόνιζαν ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει Κατηγορία! Δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να βγει η απόφαση...
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΠΕΟΥ

"Κύριε πρόεδρε, αξιότιμη επιτροπή της Super League θα ήθελα να καταγγείλω την γνησιότητα των συνομιλιών, καθώς πολλά σημεία έχουν διαφοροποιηθεί με την πρόσθεση ή την αφαίρεση μίας λέξης, αλλάζει τελείως το νόημα. Έτσι εγώ δεν την νομιμοποιώ, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο ή πρόβλημα να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικές με τις συνομιλίες. Βλέποντας το κατηγορητήριο δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο και την αιτία που εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου, βρισκόμαστε εδώ. Από τη συνομιλία δεν προκύπτει πουθενά η εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ίσα – ίσα που είναι το θύμα. Όλο το γεγονός προκύπτει τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και διασύρεται το όνομά του άδικα. Στο δικό μου πρόσωπο βλέπουν την κάθαρση. Απορώ αν είναι έντιμο ενοχοποιούνται πρόσωπα χωρίς λόγο.

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει σε σημείο που να καταργούνται αξίες της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Καταργούνται δικαιώματα που διασφαλίζει το Σύνταγμα, όπως είναι η ελευθερία λόγου. Πως γίνεται να καταδικαστεί κάποιος από εκφράσεις σκέψεις, ή απλές κρίσεις; Οι παράγοντες είναι δουλειά μας για νίκες, ποδοσφαιριστές γκολ και όλα τα σχετικά . Δηλαδή αν βγω έξω και πω ότι αποδράσω και δολοφονήσω κάποιον θα με κατηγορήσουνε; Είναι δίκαιο να κατηγορείτε ομάδες εξαιτίας πολιτικής σκοπιμότητας και να στοχοποιείται η κάθαρση; Είμαι πεπεισμένος ότι θα κρίνετε μη λαμβάνοντας μέρος τις ψευδείς μαρτυρίες και τις συκοφαντικές δηλώσεις. Ανέλαβα τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου το 2008. Ο Βόλος είναι η γενέτειρα μου. Με μεγάλη προσπάθεια και στελέχωση ανθρώπων με φιλοδοξίες σε τρία χρόνια καταφέραμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες της ομάδας και να έχουμε και περιουσιακά στοιχεία. Για πρώτη φορά, ομάδα από την δεύτερη κατηγορία κερδίζει έξοδο στην Ευρώπη με αξίες. Όχι σαν τον κύριο Κούγια".

Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία όπως μία ανακοίνωση της ομάδας, ότι θα χρησιμοποιήσει νέα παιδιά και αναρωτήθηκε πως αν όντως ήταν μπλεγμένος στα στημένα "θα το έκανα ποτέ αυτό; Είχα· στείλει μία επιστολή στον ΟΠΑΠ να μην συμπεριλάβει τους αγώνες του Ολυμπιακό Βόλου στο κουπόνι». Στη συνέχεια παρουσίασε τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, όπου απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους να παίζουν στοίχημα. Έχουν πει ότι αυτοί που στήνουν αγώνες οι ομάδες τους χάνουν. Περιέργως οι ομάδες του Μπέου κερδίζουν. Το όνομα του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι στη λίστα της UEFA.

Δεν έχω ούτε εγώ ούτε και η οικογένεια μου όπως έχει αποδείξει έρευνα του ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήσει κουπόνι του ΟΠΑΠ σε φορολογικές δηλώσεις, ούτε έχει εξαργυρώσει ποτέ κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δεν διαθέτω κωδικούς, ούτε έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό.· Μετά από συστηματική παρακολούθηση της ΕΥΠ αναφέρεται ένας τυχαίος στοιχηματισμός και· προκύπτει πως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.· Τα περισσότερα άτομα που αναφέρονται στις συνομιλίες, μου είναι παντελώς άγνωστα. Τον όνομα Μπέος δεν έχει ακουστεί πουθενά. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη και κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται και η αθωότητά μου. Κανένας δεν έχει καταγγείλει εκβιασμό. Ούτε παράγοντας ούτε ποδοσφαιριστής και ο μόνος μάρτυρας είναι ο κύριος Κούγιας.

Είμαι βέβαιος πως τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στόχος δήθεν κάθαρσης επικοινωνιακής πολιτικής και δημοσιότητας. Στο χέρι σας είναι να σταματήσετε την αδικία αφού δεν υπάρχουν όχι μόνο αποδείξεις, αλλά ούτε και ενδείξεις. Θα στείλετε ένα μήνυμα με την απόφασή σας ότι η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη.· Σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε εμένα και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου στερώντας από μία πόλη 200.000 κατοίκων το καμάρι της, γιατί η ομάδα ήταν απλά το θύμα".

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κ. Κακαβάς τόνισε: "Για το αδίκημα της δωροδοκίας δεν υπάρχουν αποδείξεις, ή στοιχεία όπως το που, πότε και ποιος και ούτε πρόκειται να βρεθούν. Μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ· δύο χρόνων δεν υπάρχει καμία χρηματική συναλλαγή μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και άλλου παράγοντα που εμπλέκεται στα στημένα. Το μόνο που υπάρχει είναι μία κρίση της UEFA".

Μετά την αγόρευση του δικηγόρου του Αχιλλέα Μπέου, σειρά πήρε ο προϊστάμενος διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ, κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας και είπε ιδιαίτερα ελαφρυντικά πράγματα για την ομάδα του Βόλου.

Κούγιας: Γνωρίζω το ποιόν και τις πρακτικές του Μπέου

Το θερμόμετρο της έντασης άρχισε να ανεβαίνει μετά τις 17:00GR, όταν έκανε την εμφάνισή του ο Αλέξης Κούγιας ως μάρτυρας κατηγορίας. "Δεν έχω γνώση κανενός πραγματικού περιστατικού. Γνωρίζω όμως γενικότερα το ποιόν το Αχιλλέα Μπέου, για τις πρακτικές των ομάδων, κυρίως του Ολυμπιακού Βόλου. Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνώρισα επειδή ήταν εντολέας μου στην υπόθεση με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου πριν από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα στην ΕΠΑΕ πριν από 5-6 χρόνια μου επιτέθηκε και με είχε χτυπήσει"!.

"Θα μας πεις και για την Βατίδου σε λίγο..."
Ο Μπέος παρενέβη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Κούγια, λέγοντάς του "τι σχέση έχουν όλα αυτά; Σε λίγο θα μας πει και για την Βατίδου", σκορπώντας γέλια στην αίθουσα!

"Ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο για να στήνει παιχνίδια"
Ο Κούγιας συνεχίζοντας ανέφερε: "Ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήνει παιχνίδια! Κανείς δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει και ποιο είναι το επάγγελμά του. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του είναι στημένα παιχνίδια. Μαζί με τους Τσακογιάννη και Μερτύρη, που είναι πρόεδρος του Παναργειακού είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και κανόνιζαν ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει Κατηγορία.

Είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου είναι στημένο. Σωστά το συμπεριέλαβε στη λίστα η UEFA. Το τι κάνει ο ΟΠΑΠ δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παράνομο ασιατικό στοίχημα και τις ξένες εταιρείες".

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως συνδετικό κρίκο τον υπάλληλο της ΕΠΟ και οδηγό του Βασίλη Γκαγκάτση στο παρελθόν, Γιάννη Παπαδόπουλο.

"Είναι ένας... κοντός δικηγόρος και πλαστογράφος"

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο δικηγόρος του κ. Μπέου, ο κ Κακαβάς, με τη φράση "Έλεος! Με αυτά που λέτε, εκτελείτε συνειδήσεις, εκτελείτε ομάδες", ενώ ο Αχιλλέας Μπέος φώναξε: "Ο Κούγιας θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος εδώ. Είναι ένας πλαστογράφος, ένας δικηγόρος… κοντός. Μόνο για τις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε να ντρέπεται", για να λάβει την απάντηση του προέδρου της Παναχαϊκής: "Όλη η Ελλάδα ξέρει πως ο Αχιλλεάς Μπέος έχει στήσει τα ματς. Όλα τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου αν τα παρακολουθήσει κανείς, είναι βέβαιο –το λέει και η UEFA-είναι στημένα. Η δουλειά του Αχιλλέα Μπέου είναι το στοίχημα. Ειδικότερα η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε και ηγείται με τον Γιώργο Τσακογιάννη, αυτή τη δουλειά κάνει".

"Δεν με ξέρετε γιατί δεν πάω στην Μύκονο"

Ο κ. Κακαβάς ρώτησε: "Με ποιο δικαίωμα τα λέτε αυτά;" για να απαντήσει ο κ. Κούγιας: "Εσύ πού ήσουν και δεν σε ξέραμε τόσο καιρό", για να ανταπαντήσει ο πρώτος: "Δεν με ξέρετε, γιατί εγώ δεν πάω στη Μύκονο"!

"Ο Μπέος ήλεγχε τα πάντα μαζί με τον Τσακογιάννη"
Συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας: "Η εγκληματική οργάνωση του Μπέου και του Τσακογιάννη υπήρξε για να στήνει όλους τους αγώνες. Αυτοί επιλέγουν ποιοι θα πέσουν ή θα ανέβουν κατηγορία. Μία ο Διαγόρας, μία η Ηλιούπολη, μία η Ρόδος. Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε ως πολέμιος του Μητρόπουλου και τώρα έγινε βασιλικότερος του βασιλέως. Ελέγχοντας τη Β’ Εθνική, ήλεγχε τα πάντα. Αυτός και οι συνεργάτες του. Αυτοί ήλεγχαν διαιτητές και έβαζε αυτούς που ήθελε. Όλη την εβδομάδα είναι με ένα τηλέφωνο στα χέρια και κανονίζει τι αποτέλεσμα θα έρθει στα παιχνίδια της ομάδας του αλλά και των υπολοίπων.

"Πετυχημένοι Πατέρας και Μαρινάκης εξαιτίας του Μπέου"
Η εγκληματική οργάνωση της οποίας ηγείται, καθορίζει μέχρι και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το νταμπλ ο συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Πατέρας και στη συνέχεια ο άλλος συνομιλητής του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και οι δύο χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένοι παράγοντες εξ αιτίας του Αχιλλέα Μπέου. Βάσει κασετών για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και το Άρης-Παναθηναϊκός προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος συνεργάζεται με Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ρώσους. Πρόκειται για άλλες οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται".

"Να του φέρουμε ένα μαντήλι να σκουπιστεί, γιατί έχει ιδρώσει με τα ψέματα που λέει"
Τότε παρενέβη ο Αχιλλεάς Μπέος, που σχολίασε: «Κύριε πρόεδρε να του φέρουμε ένα μαντίλι να σκουπιστεί γιατί με τα ψέματα που λέει, έχει ιδρώσει"!

"Αν μιλήσεις θα νεκροφιλήσεις τα παιδιά σου"

Ο Κούγιας συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας: "Δείτε για παράδειγμα το ματς Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Στο Live παίζανε όλοι υπέρ της Λειβαδιάς. Ο Νικολόπουλος ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης έβαλε ένα αυτογκόλ και έκανε ένα πέναλτι και δεν ασχολήθηκε κανείς. Αυτά κάνουν. Τα βλέπεις και είναι ολοφάνερα. Αυτό που κάνει ο Αχιλλέας Μπέος και γενικότερα αυτή η εγκληματική οργάνωση, είναι ο τρόμος. Όταν στην ΕΠΑΕ μου είχε επιτεθεί και με είχε χτυπήσει, μου είχε πει τώρα θα μάθεις τι θα πει φόβος. Προχθές το βράδυ με έπαιρναν κάθε πέντε λεπτά στο τηλέφωνο με απόκρυψη και με απειλούσαν. Μου έλεγαν: Αν τολμήσεις να εμφανιστείς στο δικαστήριο, θα νεκροφιλήσεις τα παιδιά σου".

thebest.gr/