Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δακρυγόνα και ένταση μεταξύ ΜΑΤ και οδηγών ταξί έξω από το υπουργείο Μεταφορών. - 300 ταξί από την Πελοπόννησο ανεβαίνουν στην Αθήνα Έχουν ήδη περάσει από την Κόρινθο

Δεκάδες μπουκάλια με νερό πέταξαν οι ταξιτζήδες προς το υπουργείο Υποδομών μόλις ο πρόεδρός τους ανακοίνωσε οτι η συναντηση με τον Γιάννη Ραγκούση απέβη άκαρπη.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν 6μηνο διαλόγου με την κυβέρνηση, όμως η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.Οι οδηγοί ταξί, εξαγριωμένοι από το ναυάγιο της συνάντησης των εκπροσώπων τους με το Γιάννη Ραγκούση, άρχισαν να επιτίθενται κατά των ανδρών των ΜΑΤ, πετώντας τους μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Ακόμα και τώρα η ένταση είναι μεγάλη και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες μάλιστα θα είναι και απροειδοποίητες.
Πριν από λίγο, περίπου 300 ταξί από την Αρκαδία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα ξεκίνησαν από τον σταθμό διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου και ‘εν πομπή’ κατευθύνονται προς την Αθήνα (έχουν περάσει την Κόρινθο). Την ίδια ώρα, 60 ταξί παραμένουν στα διόδια Νεστάνης και οι  ταξιτζήδες της Κορινθίας βρίσκονται στον Ισθμό της Κορίνθου και έχουν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων όπου περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώνουν, ενώ τέλος από τις 11 είναι ανοιχτές και οι μπάρες σε Ρίο και Εθνική Πατρών Αθηνών από τους ταξιτζήδες της Αχαϊας.