Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, κ. Σ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ, ΓΟΝΟΥΣΑ, ΛΑΛΙΩΤΗ


Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε τα χωριά Παραδείσι, Γονούσα και Λαλιώτη του Δήμου Σικυωνίων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο. Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη  σε Δήμους  και χωριά του νομού, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες, να ενημερώσει για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να προωθηθούν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν.
Στο Παραδείσι και τη Γονούσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέπτυξε στους κατοίκους, τον τρόπο με τον οποίο η Περιφερειακή ηγεσία διαχειρίζεται το έργο του φράγματος του Ασωπού και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως η πλειοψηφία των καλλιεργητών των δύο χωριών παραχώρησε τα αναγκαία τμήματα γης, ακόμη και πριν την καταβολή της αποζημίωσής τους, για να ξεκινήσουν άμεσα τα μηχανήματα τις πρώτες εργασίες για την κατασκευή του φράγματος.
Στις διαδοχικές συζητήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους κατοίκους, κατά κύριο λόγο αναπτύχθηκε και το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως σκοπός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών και η εξέταση της δυνατότητας για οικιακή κατανάλωση του νερού που θα συγκρατείται στον ταμιευτήρα του φράγματος, αλλά και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα αναβαθμίσει οικονομικά και τουριστικά τη γύρω περιοχή με επίκεντρο το φράγμα του Ασωπού.
Τέλος, κυρίαρχη αναφορά έγινε στο σημαντικό οδικό άξονα Κιάτο – Νεμέα και στο γενικότερο δίκτυο οδοποιίας γύρω από το φράγμα, για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί προσωπικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Δημάρχους Σικυωνίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας, με σκοπό τη δημιουργία αλληλοσυμπληρούμενων τεχνικών προγραμμάτων τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όσο και των Δήμων για τη μελέτη και την κατασκευή νέων δικτύων και την αναβάθμιση των υπαρχόντων.
Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη ολοκληρώθηκε στο Λαλιώτη, με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προφήτη Ηλία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ