Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ REALFM

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη
στον REALfm και την Κάτια Μακρή και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο
                                                                             
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗwww.real.gr

«Υπάρχει ένας προβληματισμός και μια εσωτερική διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα διαπραγματεύεται πλέον την τελική φάση. Οι αποφάσεις θα είναι καθοριστικές και για την ιστορία του χρέους και για τον τρόπο αποπληρωμής του και για το ποια συμμετοχή θα έχει η Ε.Ε και για όλα τα κρίσιμα εκκρεμή θέματα.
Οι διαπραγματεύσεις για να μπορέσουν να γίνουν χρειάζονται κατά τη γνώμη μου τις εξής προϋποθέσεις: Πρώτη να καλέσει σήμερα ο κ. Παπανδρέου σύγκλιση του συμβουλίου Αρχηγών, να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για το τί ακριβώς συμβαίνει, πού βρίσκονται τα πράγματα ,διότι ο κ. Παπανδρέου έκανε και μια συνέντευξη στους γερμανικούςFTστην οποία αναφέρθηκε ακόμα και στη στάση πληρωμών, οφείλει λοιπόν να δώσει την πλήρη εικόνα, να κερδίσει τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων στη διαπραγμάτευση αυτή.
Και να συνεννοηθούμε και να εξηγηθούμε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν γίνονται δια του τύπου. Δεν γίνονται δια των δηλώσεων, γίνονται με τη σοβαρότητα που απαιτεί η κατάσταση. Η λογική ότι ένας βγαίνει τη μία μέρα και λέει ότι η λέξη χρεοκοπία δεν επιτρέπεται στο λεξιλόγιο, βγαίνει δέκα μέρες μετά ο Υπουργός και λέει η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι κακό πράγμα και μετά μιλάει για πιθανή στάση πληρωμών σε μια γερμανική εφημερίδα, όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και επειδή αυτό αφορά τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, αφορά το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας, θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα.
Κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή μέσω τουREAL να μαζευτούν και να κάνουν αυτό το Συμβούλιο να παρουσιαστεί –έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πλήρη εικόνα της διαπραγμάτευσης και να συνεννοηθούμε για το πώς θα προχωρήσουμε .Έχουμε φύγει πλέον, η μπάλα δεν είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης είναι εθνικό θέμα και πρέπει να γίνει τώρα».