Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

          Επίκαιρο όσο ποτέ παραμένει σήμερα το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ορόσημο η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών αποτελεί μέρα τιμής και μνήμης στην πάλη των συνδικάτων και των εργαζομένων. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, έδωσαν τη ζωή τους μέσω των διεκδικήσεών τους για να καθιερώσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι ουσιαστικά δικαιώματα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής με όραμα τη δημιουργία ισχυρού Κράτους Πρόνοιας.
          Η σημερινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Ταυτόχρονα, μεγάλα κοινωνικά τμήματα χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων βιώνουν τις πιο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης εξαιτίας των συνεπειών της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η ατζέντα νέων κοινωνικών αγώνων ανοίγει και πάλι, για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών κατακτήσεων που στέριωσαν και στην πατρίδα μας οι αγώνες των εργαζομένων διαχρονικά, με αφετηρία το Μάη του 1886.
          Η προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, η διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η διασφάλιση ενός ελάχιστου ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης, είναι στην ημερήσια διάταξη των νέων διεκδικήσεων που απαιτούν μία νέα ευρεία πολιτική και κοινωνική συμμαχία. Η δημιουργία κοινού μετώπου των εργαζομένων, των επαγγελματιών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της Αυτοδιοίκησης και των θεσμών λαϊκής συμμετοχής, μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε νέα εθνική συσπείρωση για τη διαφύλαξη και την εμβάθυνση των θεσμών αλληλεγγύης και συνοχής μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας, που θα κατανέμει δίκαια τα οικονομικά βάρη και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ