Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

H Ελλάς Βέλου άξια Κυπελλούχος Κορινθίας 2010 -11. Νίκησε με γκολ του Αράπη με 1 – 0 τον Πέλοπα Κιάτου.

Η Ελλάς Βέλου επικράτησε ,στον 39ο τελικό του κυπέλλου Κορινθίας, με 1 – 0 του Πέλοπα Κιάτου στο γήπεδο του Συνοικισμού παρουσία 700 φιλάθλων και ανεδείχθη Κυπελλούχος Κορινθίας 2010 -11 κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Κορινθιακό τρόπαιο Κορινθίας καθώς το πρωτοκατάκτισε πριν 31 χρόνια την περίοδο 1979 - 1980 απέναντι και πάλι κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου. Πριν την έναρξη του αγώνα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Γίαννη Στέφα στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο τελικός ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος Οι δύο ομάδες έχασαν άλλη μία ευκαιρία η καθεμία στο πρώτο μέρος χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάτι. Ο Πέλοπας Κιάτου έφτασε κοντά γκολ στο 12' όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Λίλιος έδιωξε σε κόρνερ ο Κουρούμαλης , ενώ στο 14' προσπάθεια για σουτ του Θανάση από το ύψος της μεγάλης περιοχής για την ομάδα του Βέλου κόπηκε από τους αμυντικούς του Πέλοπα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τον Πέλοπα και πιο συγκεκριμένα με τον Μπαλτζή να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επεχείρησε μπλόκαρε ο Κουρούμαλης στο 48΄. Η Ελλάς απάντησε με δυνατό σουτ του Αθανασόπουλου το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Χανσαμπέλι. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και για τους δύο αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Στο 67' όμως οι Βελιώτες έβγαλαν όμορφη σέντρα με τον Αράπη που είχε περάσει ως αλλαγή στην αρχή του ημιχρόνου, να πιάνει την κεφαλιά και να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα του τελικού. Ο Πέλοπας προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ και 5 λεπτά αργότερα η πολλή καλή ενέργεια του Παπαβασιλείου σταμάτησε στην εξαιρετική επέμβαση του Κουρούμαλη ο οποίος κράτησε το 1 - 0 για την Βελιώτικη ομάδα. Στο 77' ο διαιτητής του αγώνα έδωσε πέναλτι υπέρ του Κιάτου σε χέρι του Σαββίδη αλλά ο Μπαλτζής που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κάπου εκεί τα πράγματα για το Πέλοπα τελείωσαν και η Ελλάς Βέλου κατέκτησε το 2ο τρόπαιό της στην διοργάνωση του Κυπέλλου Κορινθίας
Πέλοπας Κιάτου: Χανσαμπέλι, Δράκος, Μπούκης, Στασινόπουλος Δ., Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Λίλιος, Σέγκας (57' Παπαβασιλείου), Πετρόπουλος (75' Χουσελάς), Μπαλτζής, Στασινόπουλος Λ. (70' Ροθώνης)
Ελλάς Βέλου: Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος, Δανιήλ Β., Σαββίδης, Βελέτζας, Αθανασόπουλος (63' Αντρέα), Μαρτίνος, Θανάση (46' Αράπη), Αντωνόπουλος (86' Γεωργίου), Ρούπας, Κλαδάκης