Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ. Δέδε για την 25η Μαρτίου

"Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, αλλά και της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα ήθελα να μοιραστώ με όλους εσάς τους πολίτες της Κορινθίας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μία πορεία ενωτικής, εθνικής και συλλογικής προσπάθειας. Το μήνυμα της διπλής αυτής γιορτής είναι εξάλλου η ενότητα, η συλλογική προσπάθεια καθώς και η προετοιμασία – η κυοφορία θα έλεγα – για κάτι νέο, κάτι καινούριο.
Οι εποχές αλλάζουν, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες , οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες ρευστές κι όλα αυτά σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης με όλα τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται.
Καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στις νέες προκλήσεις της Περιφέρειάς μας και ν΄ αγωνιστούμε για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του τόπου μας. Για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις θα πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά, όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο για τη θεμελίωση των νέων θεσμών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προυπήρχαν και προκύπτουν. Οι επαναστατημένοι πρόγονοί μας δείχνουν το δρόμο της ενότητας που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έχει ένα συμβολικό νόημα. Τον καρπό του καινούριου που εγκαινιάζει μια ολόκληρη εποχή, μια νέα εποχή γεμάτη προκλήσεις, νέες ιδέες και οράματα που καλούμαστε όλοι μαζί και ιδιαίτερα η νεολαία μας να παλέψουμε για να τα κάνουμε πραγματικότητα.
Εύχομαι από καρδιάς το διπλό μήνυμα της 25ης Μαρτίου να φωλιάσει στην καρδιά μας, να ριζώσει στις συνειδήσεις μας και να μας δώσει φωτεινό παράδειγμα δύναμης, θάρρους και ενότητας για να ξεπεράσουμε την υπάρχουσα κρίση και να χαρίσουμε στον τόπο μας τη θέση που της αξίζει".