Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρώτο "Χ" του Αστέρα στο Δερβένι , 1 - 1 με το Σπαθοβούνι

Ισόπαλος, με σκορ 1 – 1, ήρθε για πρώτη φορά φέτος ο Αστέρας στον αγώνα που έδωσε στο Δερβένι με τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου.
 Ο Αστέρας δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, με τους παίκτες του να είναι φλύαροι στις ενέργειές τους, πράγμα που προϊόντος του χρόνου τους δημιούργησε πολλά νεύρα. “Πέταξε” έτσι δύο βαθμούς, που μαζί με τις απώλειες που είχε στον αγώνα (κι άλλη αποβολή παίκτη, σοβαρός τραυματισμός του Νιάνγκ), δεν θα είναι άνετος βαθμολογικά στο επόμενο διάστημα που έχει τα τοπικά ντέρμπι (με Πανευρωστινιακό και Ηρακλή Ξυλοκάστρου). Από την άλλη μεριά, ο Α.Ο. Σπαθοβουνίου χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, με την αγωνιστικότητα των παικτών του κέρδισε έναν βαθμό, που του είναι πολύτιμος στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στα υπέρ του είναι ότι αφενός ο τερματοφύλακάς του Σεραφείμ έπιασε πέναλτι που κτύπησε ο Πιλιαφάς και αφετέρου για 15 περίπου λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ι. Γεώργαρη.
Ο παίκτες του Αστέρα από την αρχή του α’ ημιχρόνου δεν είχαν την ορμητικότητα και το πάθος που τους διέκρινε στους προηγούμενους αγώνες. Οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων έδειξαν ότι θα γινόταν ένα δυνατό παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου. Στο 14’ μετά από κόντρα στο κέντρο του γηπέδου, η μπάλα έπεσε πίσω από την άμυνα του Αστέρα, όπου ο Αραποχριστόπουλος από πλάγια δεξιά έκανε συρτή μπαλιά και ο επερχόμενος Γόγολας πρόλαβε τους κεντρικούς αμυντικούς του Αστέρα και έγραψε από κοντά το 0 – 1. Ο Αστέρας συνέχισε να παίζει χωρίς ρυθμό και έτσι ο προπονητής του κ. Καρυώτης αναγκάστηκε σε εσωτερικές αλλαγές, μετακινώντας το  Πιλιαφά, από τα αριστερά όπου ξεκίνησε, στο κέντρο. Ο Αστέρας άρχισε να πιέζει, χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Α.Ο. Σπαθοβουνίου, που κι αυτός προσπαθούσε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. Στο 40’ συγκρούστηκαν ο τερματοφύλακας Σεραφείμ με τον Νιάνγκ μέσα στην περιοχή διεκδικώντας και οι δύο μια μπαλιά πίσω από την άμυνα του Σπαθοβουνίου. Ο Νιάνγκ αποχώρησε μιας και κτύπησε στον θώρακα. Στο μεταξύ τα πνεύματα μεταξύ των παικτών είχαν οξυνθεί, με τον διαιτητή κ. Παν. Κακριδή να χαρίζεται στον Μίχα του Σπαθοβουνίου, που έπαιζε για αρκετή ώρα πολύ σκληρά. Σε μια φάση μάλιστα κτύπησε και τον Πιλιαφά, αλλά συνέχισε ατιμώρητος από τον διαιτητή.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας, με πολλές εσωτερικές αλλαγές – έλειπε και ο Νιάνγκ από τους χαφ – με τον Δάνη σέντερ-φορ, μπήκε πολύ φουριόζος και στο 51’ ο ορεξάτος Τσιπάς ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με άπιαστο σουτ στο “Γ” ισοφάρισε τον αγώνα. Ο Αστέρας συνέχισε να επιτίθεται για να πετύχει την ανατροπή στο σκορ, πράγμα που φαινόταν από στιγμή σε στιγμή. Μάλιστα στο 66’ ο Τσιπάς και πάλι, ταλαιπώρησε δύο αμυντικούς του Σπαθοβουνίου που τον ανέτρεψαν λίγο μέσα από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής. Όμως ο σπεσιαλίστας Πιλιαφάς νικήθηκε (δεν ήταν και καλό το κτύπημά του) από τον τερματοφύλακα Σεραφείμ, που κράτησε το 1 – 1. Μετά ο αγώνας έγινε τελείως αμφίρροπος. Οι του Σπαθοβουνίου αναθάρρησαν από την αποτυχία του πέναλτι και βγήκαν μπροστά και του Αστέρα αναγκάστηκαν να μάχονται δυνατά για να κερδίσουν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Ο αγώνας έγινε πολύ σκληρός και στο 76’ αποβλήθηκε με χαζή δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ι. Γεώργαρης του Σπαθοβουνίου (πεσμένος κράτησε την μπάλα γιατί δεν του σφυρίχτηκε το φάουλ που του έγινε). Παρά την αριθμητική υπεροχή του, ο Αστέρας δεν είχε την ορμή του προηγούμενου διαστήματος, χωρίς καλή κυκλοφορία και με μπλοκαρισμένους τους επιθετικούς δεν δημιούργησε άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ήταν και ο Σεραφείμ σταθερότατος στις στημένες μπάλες, είχε και ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής κακές αποφάσεις σε δύο-τρεις περιπτώσεις και έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στο 91’ δε ο Λαφαζάνος αντίκρισε βλακωδώς την κόκκινη κάρτα, ανταποδίδοντας στο σκληρό φάουλ που του έγινε. Γεγονός πάντως είναι, ότι το σφύριγμα του φάουλ άργησε.
Ο Αστέρας, συμπερασματικά, είχε μόνο ένα καλό 20λεπτο στις αρχές του β’ ημίχρονου ενώ στο υπόλοιπο διάστημα δεν μπήκε στη φιλοσοφία του αγώνα. Έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας χωρίς πάθος και όπως αποδείχτηκε λανθασμένα και μετά, η κακή μέρα που βρέθηκαν οι επιθετικοί του πλην του Τσιπά, αλλά και τα διαφορετικά αγωνιστικά σχήματα με τα  οποία αναγκάστηκε να αγωνιστεί λόγω των συνθηκών του αγώνα, δεν του επέτρεψαν να φύγει νικητής. Έχασε και το πέναλτι, οπότε ….
Για άλλον ένα αγώνα ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής δημιούργησε εντάσεις και στις δύο ομάδες. Οι του Σπαθοβουνίου γκρινιάζουν για το πέναλτι (κακώς), για την αποβολή του Ι. Γεώργαρη (καλώς), αλλά και γενικότερα για τις περίεργες αποφάσεις του. Οι του Αστέρα για τη μη αποβολή του Μίχα (καλώς), για την αποβολή του Λαφαζάνου (κακώς). Ο διαιτητής πρέπει να σφυρίζει με την ίδια φιλοσοφία στις ίδιες φάσεις, αλλιώς το γήπεδο γίνεται μύλος. Και ο κ. Κακριδής για δεύτερη φορά φέτος έδειξε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Σφυρίζει αλλοπρόσαλλα. Το πέναλτι ήταν σωστό καθώς και οι δύο αποβολές, όμως αν σφύριζε έγκαιρα τα προηγηθέντα φάουλ αυτές ενδεχόμενα να μην γινόντουσαν. Όπως αποβολή ήταν και στο 36΄η φάση με πρωταγωνιστή τον Μίχα – ίδια φάση με εκείνη του Λαφαζάνου. Οι βοηθός κ. Σπηλιώτης ήταν άριστος, ενώ ο κ. Αθ. Μπουρτζοβίτης βρέθηκε απολογούμενος, ως μη όφειλε, για την υπόδειξη του στην αποβολή του Λαφαζάνου.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Λαφαζάνος, Νιάνγκ (44' Μερκούρης), Πετρόπουλος, Πιλιαφάς, Τσιπάς, Κουτρούλης (55' Γερμάνοφ).

asterasderveniou.gr