Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η γρίπη υπέρ των... μαθητών δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των

Εγκύκλιο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, απέστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που διαβιβάστηκε σήμερα στα σχολεία της χώρας, οι απουσίες που έκαναν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου λόγω του ιού Η1Ν1 δεν θα μετριούνται! Βασική προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Στην ίδια εγκύκλιο επίσης ορίζεται πως δεν θα προσμετρηθούν και οι απουσίες μαθητών που φοιτούν σε σχολικά συγκροτήματα ορισμένου τύπου(μαθητές Εσπερινών σχολείων, Πειραματικών, Μουσικών, Καλλιτεχνικών, Επαγγελματικών Λυκείων) που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους εξαιτίας των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των σχολείων λόγω γρίπης, καθώς η χρησιμότητα του μέτρου αμφισβητείται εντόνως.

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού δικαιολόγησε το περσινό κλείσιμο των σχολείων, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες δεν γνώριζαν τη συμπεριφορά της νέας γρίπης, γεγονός που οδήγησε σε υπερβολές.