Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠ. ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κκ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ & Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛ​Η για το ΕΣΠΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και κ. Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση – απάντηση στον κ. Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ:

«Κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης για όλα φταίει η Ν.Δ . Εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Τον καλούμε, όμως, να διαψεύσει, αν μπορεί, ένα από τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Το ΕΣΠΑ, επί Ν.Δ., εγκρίθηκε 2ο στη σειρά μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.
2. Η Ελλάδα, το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν 5η στις απορροφήσεις στην Ε.Ε, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ήταν 17η.
3. Σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Κομισιόν επεσήμανε χθες, ότι τα προγράμματα για την ψηφιακή σύγκλιση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθυστερούν.
4. Οι απορροφήσεις που έχουν γίνει οφείλονται, σε σημαντικό βαθμό, σε παλιά έργα - γέφυρες και στα Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπου γίνεται «παρκάρισμα» χρημάτων.
5. Ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων διορίστηκε έξι ολόκληρους μήνες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
6. Το «πολύπλοκο» σύστημα που κατηγορεί ο σημερινός Υπουργός διατηρήθηκε, με πολύ μικρές αλλαγές, με το νόμο που πέρασε η προκάτοχός του στη Βουλή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς για τον Υπουργό, οι επιθέσεις του εναντίον της Ν.Δ. για το ΕΣΠΑ, δεν λύνουν ούτε τα προβλήματα της αγοράς και της περιφέρειας, ούτε τα διαχειριστικά προβλήματα της ίδιας της κυβέρνησης
».