Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στην Ακράτα οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα

Από τον Νοέμβριο έχει σταματήσει σε σχολεία της Ακράτας και σε άλλες περιοχές της Αιγιάλειας η μεταφορά των μαθητών, αφού οι μεταφορείς έχουν ήδη σταματήσει τα δρομολόγια καθώς δεν έχουν πληρωθεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς, είτε να μεταφέρουν με τα ΙΧ τους τα παιδιά, είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους ταξί για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.
Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι το 1ο και το 2ο Δημοτικό Ακράτας, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ακράτας, το Δημοτικό στα Σελιανίτικα και το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Αίγιο. Προβληματική είναι η μεταφορά των μαθητών, στην Άβυθο, στη Ροδοδάφνη και στο 3ο Δημοτικό Αιγίου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η περίπτωση μαθητή που φοιτά στο Σχολείο Ένταξης του Αιγίου και μένει στον Ερινεό, όπου οι γονείς του πληρώνουν κάθε ημέρα 20 ευρώ για την μεταφορά του!
Μιλώντας πριν λίγο στο thebest.gr o πρόεδρος των δασκάλων της Αιγιάλειας Δημήτρης Ελευθεριώτης, τόνισε ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί καθώς είναι υποχρέωσή του η μεταφορά των μαθητών. Υπογράμμισε δε ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση σχολικών μονάδων, κάτι που θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στους μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.

thebest.gr