Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του Γ. Δέδε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες  την Τρίτη 8/2/2011 επισκέφθηκε την έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο και συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ.  Αθανάσιο Κατσή.
Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο θεσμικών παραγόντων συζητήθηκε  ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων. Αμέσως  μετά, οι κ.κ Δέδες και Παπαθεοδώρου προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με τον σκοπό της επίσκεψης, έχοντας καταλήξει σε ορισμένα βασικά συμπεράσματα που ανέδειξε αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα  συνάντηση.
Γ. Δέδες: «Έχουμε ταυτόσημη  αντίληψη για την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την Περιφέρεια»
Ο κ. Δέδες που είχε και την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης επισήμανε: «Επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο και είχαμε μια πρώτη συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Παπαθεοδώρου και τον Πρόεδρο του τμήματος κ Κατσή για να δούμε πλέον πρακτικά και άμεσα  τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο θεσμών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικά των δύο τμημάτων που εδρεύουν στην Κόρινθο και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι έχουμε ταυτόσημη  αντίληψη για την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την Περιφέρεια. Από την σημερινή μας συνάντηση προκύπτει το πρώτο θετικό βήμα σε μια πορεία, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβει συγκεκριμένο περιεχόμενο με βασικές πρωτοβουλίες που θα προωθήσει η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρύτανη και για την ενημέρωση, αλλά και για την διάθεση που επέδειξε για  συνεργασία με συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτή η συνεργασία θα είναι προς όφελος της Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου».
Η τοποθέτηση του Παπαθεοδώρου
Στην συνέχεια, παίρνοντας το λόγο ο Πρύτανης κ. Παπαθεοδώρου τόνισε: «Υποδεχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον κ. Δέδε, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, περισσότερο για να μιλήσουμε επί της ουσίας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, του είχαμε ευχηθεί καλή αρχή και καλή παραγωγικότητα στο δύσκολο έργο του .        
Με τη σημερινή μας συνάντηση θελήσαμε να εξηγήσουμε ποιες είναι, μέσα από το σχέδιο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας  και του Πανεπιστημίου.
Αυτό για την Κορινθία παίρνει ιδιαίτερη σημασία και μεγαλύτερη διάσταση .
Πρώτον, γιατί η συνεργασία   άρχισε καλά και θα συνεχιστεί ακόμα καλύτερα.
Και δεύτερον, γιατί στην Κορινθία υπάρχουν δύο εκ των πλέον δυναμικών τμημάτων του Πανεπιστημίου, τα οποία χαρακτηρίζονται όχι μόνο από επιστημονική επάρκεια και ανάπτυξη αλλά και εξωστρέφεια  και θέλουμε αυτό το στοιχείο να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.
Επίσης θέλουμε να δούμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε τομείς που αντικειμενικά βοηθάνε στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Πάντα λέγαμε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Χαιρόμαστε που υπάρχει συναντίληψη για το τι πρωτοβουλίες πρέπει άμεσα να ληφθούν  και επίσης  χαιρόμαστε που η συνεργασία αυτή ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς .
Θα είμαστε παρόντες και θα συμμετέχουμε σε κάθε σχεδιασμό αλλά και δράση, που θα αποβλέπει στην αναβάθμιση των σχέσεων του Πανεπιστημίου με τους θεσμικούς φορείς της Κορινθιακής κοινωνίας».