Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Κυνηγάει» το 13άρι η "Μπάρτσα"

Η Κόρινθος τρέχει ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, ωστόσο μια άλλη επίδοση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά για την "Μπάρτσα" σε έναν όμιλο με συνεχείς απώλειες για τους πρωτοπόρους. Κι αυτή είναι το αήττητο σε 12 αναμετρήσεις, καθώς η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά έχει γνωρίσει τη μία και μοναδική ήττα στο φετινό της πρωτάθλημα την 6η αγωνιστική στη Σαλαμίνα από τον τοπικό Αίαντα. Από κει και πέρα οι Κορίνθιοι παρουσιάζουν αξιοζήλευτη σταθερότητα, την οποία άλλωστε εξαργυρώνουν με την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια, η επόμενη αγωνιστική χαρακτηρίζεται κομβική από όλους στο "στρατόπεδο" των "ερυθροκίτρινων", καθώς δοκιμάζονται στο Αίγιο κόντρα στον Παναιγιάλειο. Τόσο ο Νίκος Κουρμπανάς όσο και οι ποδοσφαιριστές του θεωρούν πως αν φύγουν νικητές από την αχαϊκή πόλη τότε θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που χρήζει αναφοράς είναι οι εμπνεύσεις του Νίκου Κουρμπανά, που έχει καταφέρει να αλλάξει τη ροή των δύο τελευταίων αγώνων με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Αρχικά στην εκτός έδρας νίκη με τα Χανιά ο έμπειρος τεχνικός πέρασε ως αλλαγή τον Σταύρο Τσουλάκο, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της "Μπάρτσα" σημείωσε δύο τέρματα και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ισθμού. Προχθές ήταν η σειρά του Αλέξανδρου Μπιτσάκου να κάνει τη διαφορά κόντρα στον Πανηλειακό, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο έφτιαξε το πρώτο γκολ του Δημητριάδη, ενώ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο 20χρονος μέσος έχει σκοράρει τρεις φορές τη φετινή χρονιά μπαίνοντας ως αλλαγή στο γήπεδο και ήδη οι συμπαίκτες του του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "Σόλκιερ της Κορίνθου".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας, μίλησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά πλέον όλα εξαρτώνται από εμάς. Ορίζουμε την τύχη μας".
Το "παρών" στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανηλειακό έδωσαν οι μεγαλομέτοχοι Μελέτης Λουκάς και Γιάννης Λαρισινός, οι οποίοι μετά το τέλος επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια και μοίρασαν συγχαρητήρια για την επικράτηση.