Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2011 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
Πέμπτη 10.02.2011
Ώρα 18.15  ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ.                      

Παρασκευή 11.02.2011
Ώρες 7:00 - 11:00 ΟΡΘΡΟΣ προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου ΖΙΧΝΩΝ και ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,  προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου ΕΔΕΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ και ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.κ. ΙΩΗΛ.
Ώρα 9:45  Είσοδος των Τοπικών Αρχών και των Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.
Ώρα 11:00  ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ  ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
Εις τις ως άνω Τελετές έχουν κληθεί από Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ να παραστούν και οι κάτωθι σεπτοί Ιεράρχες:
̵ Ο Σεβασμιότατος ΕΔΕΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ και ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.κ. ΙΩΗΛ.
̵ Ο Σεβασμιότατος ΖΙΧΝΩΝ και ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ.
̵ Ο Σεβασμιότατος ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝ.
Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.
 Ακολουθούν ο Ιερός Κλήρος και οι Σεβασμιότατοι Αρχιερείς, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.
Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Σαλωνίτης και Ιωάννης Φόρτης.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ