Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ισόβια για τον φόνο που συντάραξε το Αργος

Ενα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, που συγκλόνισαν τον περασμένο Φεβρουάριο το πανελλήνιο, έλαβε τέλος καθώς οι ένοχοι ένιωσαν τον βαρύ πέλεκυ της Δικαιοσύνης στην αίθουσα του Πρωτοβάθμιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κορίνθου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο 66χρονος οικοδόμος Σπύρος Λάτσης, η 28χρονη κόρη του Ευαγγελία και ο 25χρονος εραστής της Γεώργιος Παναγής, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2010 σκότωσαν με ένα καδρόνι και έπειτα πέταξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Ερασίνου τον εν διαστάσει σύζυγο της νεαρής γυναίκας Κωνσταντίνο Καραμούντζο.

Στις 4 Φεβρουαρίου η 28χρονη Ευαγγελία Λάτση, ανακρινόμενη από τις διωκτικές αρχές, δεν άντεξε και έσπασε ομολογώντας ότι ο πατέρας της χτύπησε ανελέητα με ένα καδρόνι στο κεφάλι τον εν διαστάσει σύζυγό της, και μάλιστα δεν δίστασε να του δώσει και τη χαριστική βολή πριν τον πετάξουν όλοι μαζί στο ποτάμι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμοι στο δικαστήριο, ενώ ακόμη και σήμερα ο Σπύρος Λάτσης δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του και για μία ακόμη φορά υποστήριξε ότι σκότωσε τον πρώην γαμπρό του λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του απέναντι τόσο στην οικογένειά του όσο και στον ίδιο. Η Ευαγγελία Λάτση και ο σύντροφός της, ωστόσο, ζήτησαν συγγνώμη για ό,τι συνέβη και έριξαν όλη την ευθύνη στον 66χρονο.

Τελικά, το δικαστήριο σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας έκρινε ένοχο τον Σπύρο Λάτση για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και δώδεκα μήνες φυλάκιση. Η κόρη του Ευαγγελία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για άμεση συνέργεια σε δολοφονία από πρόθεση, ενώ ο 25χρονος σύνττροφός της Γεώργιος Παναγής σε κάθειρξη δεκαέξι ετών για έμμεση συνέργεια σε δολοφονία από πρόθεση.

Αμέσως μετά οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν ξανά στη φυλακή, όπου και θα παραμείνουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.


Η ανατριχιαστική κατάθεση
Σύμφωνα με όσα εξιστόρησε η 28χρονη στο δικαστήριο, όλα συνέβησαν στις 11.30 το βράδυ της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2010. Ο πατέρας της, η ίδια και ο σύντροφός της συνάντησαν στον δρόμο τον άτυχο 31χρονο πατέρα των δύο παιδιών της, ο οποίος επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στις Πορτίτσες. Ο Κώστας Καραμούντζος άρχισε να λογομαχεί με τον 25χρονο, ενώ κάποια στιγμή ο πεθερός του άρπαξε ένα καδρόνι και τον χτύπησε στο κεφάλι δύο φορές.

Ο 31χρονος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, ενώ οι άλλοι τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του και έφυγαν από το σημείο με σκοπό να τον πετάξουν σε γκρεμό ώστε να φανεί σαν ατύχημα. Στον δρόμο, όμως, έπαθαν λάστιχο κι έτσι αναγκάστηκαν να τον πετάξουν στο ποτάμι. Προκειμένου, όμως, να είναι σίγουροι για τον θάνατό του, ο πεθερός του του «έσπασε» το κεφάλι με το καδρόνι πριν τον ξεφορτωθεί μια για πάντα.


ΠΗΓΗ : espressonews.gr/ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ