Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αλ. Κούγιας:«Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα στην Πάτρα»



Με παρέμβαση του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό», ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας,  μίλησε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ομάδα του και κατ' επέκταση στην Πάτρα:
«Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, που τόνισε: «…το λάθος μου ήταν που γύρισα την ομάδα στο γήπεδο της Αγυιάς».
«Δεν έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι γίνεται στην Πάτρα. Άλλο να το σχολιάζεις και άλλο να το ζεις. Γίνονται πολύ σοβαρά πράγματα. Πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2009, προσεκλήθην και αγόρασα τις μετοχές από τον κ. Μακρή, τον οποίο κάποιοι ήθελαν να… διώξουν, για τους δικούς τους λόγους. Εντάξει, τότε η ομάδα είχε προβλήματα, με προσφυγές παικτών κτλ. Με έψησαν τότε αρκετοί άνθρωποι να αναλάβω και με έπεισαν. Αλλά βρήκα χρέη στην ομάδα ύψους 3.300.000 ευρώ! Νοικοκύρεψα την ομάδα, αλλά την πρώτη χρονιά η Ηλιούπολη ήταν αυτή με το… δικό της τρόπο ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε, αρχικά, ο κ. Κούγιας.
Στη συνέχεια, είπε: «Έκανα το λάθος να γυρίσω την ομάδα στο γήπεδο της Αγυιάς. Έδωσα 165.000 ευρώ στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή για να γίνει αυτό και όταν πήγαμε εκεί, δεν βρήκα τίποτα! Έδωσα άλλες 405.000 ευρώ για να ξαναφτιάξω το γήπεδο. Αυτό ήταν το λάθος μου. Κι όλα αυτά, επειδή ο Ερασιτέχνης είχε αποφασίσει να κάνει εκεί εμπορικό κέντρο. Άλλωστε, το γήπεδο της Αγυιάς βρίσκεται στο… Κολωνάκι των Πατρών. Αυτό το λάθος μου με έφερε αντιμέτωπο με μία πολύ σκληρή ομάδα ανθρώπων και από το χώρο των αντιεξουσιαστών, καθώς στην Πάτρα έχει Πανεπιστήμιο και όπως είναι λογικό, υπάρχουν άνθρωποι με αυτά τα πολιτικά πιστεύω. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα. Κι όλα αυτά γίνονται επειδή εγώ δεν μιλάω και δεν αντιδρώ. Δύο χρόνια τώρα μπορούν να με βρίζουν, να μου χτυπάνε το αμάξι και όταν κάποιοι δικοί μου άνθρωποι αποφασίσουν να αντιδράσουν, βαφτίζονται φουσκωτοί και μπράβοι. Αφού η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της καλά, είναι λογικό να συμβούν αυτά».


Πηγή: sport-fm.gr