Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

H κεντρική ομιλία του κ. Τατούλη στην Καλαμάτα.


Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του « ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ,στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους Μεσσήνιους να γίνουν σύμμαχοί του στη Νέα Πελοπόννησο , τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί. Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση Η δική σας συστράτευση σε αυτό τον κοινό αγώνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για μία διαφορετική άσκηση πολιτικής, που θα φτάσει την Κυριακή το βράδυ σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ότι οι εσείς οι πολίτες, είστε η αρχή της αλλαγής και η αρχή της Νέας Περιφέρειας. Χρειαζόμαστε συνολικό όραμα για τον τόπο, φιλοσοφία ανάπτυξης κι ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειαζόμαστε δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανοικτό μυαλό, διευρυμένους ορίζοντες, αποδεδειγμένες διαχειριστικές ικανότητες και μια άλλη αισθητική στην επικοινωνία. Αυτά διαθέτει η «Νέα Πελοπόννησος» που εσείς δημιουργήσατε. Είναι ένα εγχείρημα πρωτοποριακό που ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία, αφουγκράστηκε τα υπόγεια ρεύματά της, και εκφράστηκε με αυτήν την νέα αντισυμβατική κοινωνική συλλογικότητα. Αυτή η συλλογικότητα είναι σήμερα πλειοψηφική και ξεκάθαρα υπερβατική, βάζει τα θεμέλια για μια νέα και σύγχρονη άσκηση πολιτικής, πατώντας γερά πάνω στο νέο θεσμό, για να εκφράσει ένα ρεαλιστικό όραμα και να πετύχει τους στόχους της. Αυτή αν θέλετε είναι και η πορεία όλης αυτής της προεκλογικής διαδρομής, όπως την ζω τους τελευταίους πέντε μήνες».
Ολοκληρώνοντας το λόγο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης,τόνισε: «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής και όχι απλώς ημέρα εκλογικής νίκης. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα. Στην Μεσσηνία γράφουμε ένα καινούριο βιβλίο»