Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Νίκος. Ταγαράς: «…η αγάπη σας δύναμη ψυχής…»


Ο Νίκος Ταγαράς, ο Νομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, το πρωί επισκέφθηκε τις Βρυσούλες την Κορφιώτισσα την Καλλιθέα τα Καρυώτικα τη Συκιά και το Θαλερό. Μέσα σε ζεστό κλίμα, μίλησε με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τα προβλήματα που τους απασχολούν σήμερα, για τα νέα δεδομένα που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης στην Κορινθία και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή. Στην Καλλιθέα για τη συντήρηση των αρδευτικών έργων δαπανήθηκαν συνολικά 33.000 ευρώ και στον τομέα του αθλητισμού δαπανήθηκαν 32.000 ευρώ. Στις Βρυσούλες και το Θαλερό για εγγειοβελτιωτικά έργα δαπανήθηκαν συνολικά 80.000 ευρώ. Για τον καθαρισμό του Χειμάρρου στη Συκιά δαπανήθηκαν 80.000 ευρώ. Για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς δαπανήθηκαν 45.000 ευρώ.
Το απόγευμα ο Νίκος Ταγαράς επισκέφθηκε το Μαψό, τον Κουταλά, το Σπαθοβούνι, τις Αρχαίες Κλεωνές και τον Αγ. Βασίλειο, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους συντοπίτες του, που τον υποδέχθηκαν με αγάπη. Οι δεσμοί που συνδέουν το Νίκο Ταγαρά, με τους κατοίκους της Τενέας, είναι δεσμοί ψυχής και καρδιάς. Είναι οι γείτονες, οι φίλοι οι συγγενείς, αφού ο Άγ. Βασίλης είναι ο τόπος γέννησης του πατέρα του. Σ’ αυτόν τον τόπο, μικρό παιδί δούλεψε την γη στα πατρικά κτήματα και έτσι χάραξε το μέλλον του και οδήγησε την ζωή του και την μετέπειτα πορεία του, εκεί που ο ίδιος είχε στοχεύσει. Ποτέ δεν έχασε την επαφή με τις ρίζες του, ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τον τόπο καταγωγής του απ’ όποια θέση κι αν βρισκόταν και ως Κοινοτάρχης και ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αλλά και ως Νομάρχης. Όπως σε όλη την Κορινθία, χωρίς εξαιρέσεις, έτσι και στον τόπο του με έργα μίλησε ο Νίκος Ταγαράς. Το 2005 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του διθέσιου Νηπιαγωγείου στον Άγιο Βασίλη με προϋπολογισμό 248.000 ευρώ, παράλληλα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του Άγιου Βασιλείου έχουν δαπανηθεί 190.000 ευρώ. Στο Σπαθοβούνι, για την βελτίωση της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου, δαπανήθηκαν συνολικά 48.000 ευρώ. Στον τομέα του Αθλητισμού, στον Κουταλά και το Σπαθοβούνι για τη βελτίωση των γηπέδων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, δαπανήθηκαν συνολικά 110.000 ευρώ. Για τις συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Άγ. Βασίλη, το Σπαθοβούνι και το Μαψό, δαπανήθηκαν συνολικά 305.000 ευρώ Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εκτελέστηκαν στο δήμο Τενέας αγγίζει τα 3.266.222 ευρώ. Στις Αρχαίες Κλεωνές του Δήμου Νεμέας, για την τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας, δαπανήθηκαν 30.000 ευρώ και για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού χώρου του Αθλητικού Ομίλου Φωκάς, δαπανήθηκαν 15.000 ευρώ. Για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού άξονα στις Αρχαίες Κλεωνές, δαπανήθηκαν 120.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εκτελέστηκαν στο Δήμο Νεμέας αγγίζει τα 12.125.200 ευρώ.
Στα πλαίσια της νέας Περιφερειακής Διοίκησης, ο Χωροταξικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης. Ο Δήμος Τενέας, είναι ο πρώτος Δήμος στην Κορινθία που τον προχώρησε. Ο Νίκος Ταγαράς μίλησε για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσής του, αλλά και για τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίησή του.
Για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα, συνεργασία, τον σεβασμό απ’ όλους προς όλους γιατί γνωρίζει καλά πως το μέλλον των πολιτών της Κορινθίας, αλλά και η ανάπτυξή της μέσα απ’ αυτές μπορεί να γίνει πραγματικότητα.