Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων Δημάρχων , σήμερα , καθώς πέφτει η αυλαία με τις κεντρικές ομιλίες τους.
Σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Ξυλόκαστρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Δημήτρης Σκούρας θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία με την ανοικτή Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του στις 19:30 στη Πλατεία Αγίου Βλασίου.
Μισή ώρα αργότερα , στις 8 το βράδυ , λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα , έξω από το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου , ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού "Κίνηση πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" Αντώνης Κλαδούχος, ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωση του συδιασμού του.
Τέλος στις 7:30 το βράδυ στο καφενείο Παπασταμόπουλου στο Δερβένι, θα γίνει η κεντρικη ομιλίας της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Ομιλητής στη συγκεντρώση θα είναι ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Απ. Ζάρρος όπου θα κάνει προς τους δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την τελική παρουσίαση των προγραμματικών προτάσεων του συνδυασμού του.


Στο μεταξύ ο "Isthmos gr" σε δημοσιευμά του με τίτλο "Σε οριακό σημείο για νίκη από τον α' γύρο ο Δ. Σκούρας στο Ξυλόκαστρο - "Κλειδί" το ποσσοτό του Αν. Ζάρρου¨" γράφει:
Σε οριακό σημείο βρίσκεται η προεκλογική μάχη στο Ξυλόκαστρο με το Δ. Σκούρα να δίνει μάχη για επικράτηση από την "πρώτη Κυριακή" αφού οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες του Αντ. Κλαδούχου δεν μοιάζουν να είναι ικανές να συγκρατήσουν την πτώση του.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι όλες οι ελπίδες του Δημάρχου να έχουν εναποτεθεί στο ποσοστό που θα σημειώσει η παράταξη του Αν. Ζάρρου, με την προσδοκία τουλάχιστον οι τελευταίες καθοριστικές απώλειες της Δημοτικής Αρχής να μην καταλήξουν στο Δ. Σκούρα.
Οι πιέσεις λοιπόν που ασκούνται στο συνδυασμό του κ. Ζάρρου είναι τεράστιες, τα ποσοστά συσπείρωσης των δύο βασικών υποψηφίων και η πόλωση που αυξάνονται σημειώνουν ανεξάρτητοι παρατηρητές πιθανώς να οδηγήσουν σε συρρίκνωση του ποσοστού της "Συμπολιτείας".
Οι εκλογές αυτές στο Ξυλόκαστρο είναι για γερά νεύρα και ένας μεγάλος εκλογικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη τον οποίο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να παρακολουθήσει μέχρι τέλους ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που απ' ότι έχει δείξει μέχρι τώρα μάχεται σε ένα άλλο επίπεδο με αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια και χωρίς το άγχος της εξουσίας.
Πάντως, ακόμη και εάν υπάρξει επαναληπτικός γύρος θα πρέπει να συμβεί κάποιο θαύμα για να αντιστραφεί η κατάσταση, αφού όπως όλα δείχνουν η εποχή του Αντ. Κλαδούχου και της .. παρέας του στο Ξυλόκαστρο οδεύει στο τέλος της.