Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Πέτρος Τατούλης , στην Καλαμάτα παρουσίασε Σχεδίο Δράσης για την Νέα Πελοπόννησο

Στο νομό Μεσσηνίας περιόδευσε και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Από νωρίς το πρωϊ ο κ. Τατούλης, βρέθηκε στην Πύλο, προκειμένου να παραστεί στην τελετή για την 183η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Ο εορτασμός «Ναυαρίνεια» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μώλο. Ο κ. Τατούλης δέχθηκε τις ευχές από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά και του ευχήθηκαν μία σίγουρη και με διαφορά νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, στις 8  το Βράδυ ,παρουσίασε στην κατάμεστη από πολίτες της Μεσσηνία, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας Το Σχέδιο Δράσης του ανεξάρτητου συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" .

Εισηγήσεις για το Σχέδιο Δράσης και την εκπόνηση του παρουσίασαν οι:

- Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Ντίνος Μακρόπουλος, Διευθυντής Ερευνών "Δημόκριτος"
- Ανδρέας Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, γεωπόνος
- Σωτήρης Βαρελάς, υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά στο Στρατηγικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό, Επιστημονικός συνεργάτης προέδρου ΕΟΤ, Επικεφαλής τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης για τη "Νέα Πελοπόννησο"

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του συνδυασμού και στο Σχέδιο Δράσης, το οποίο νωρίτερα παρουσίασαν και περιέγραψαν οι ομιλητές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ,ότι "Αυτή η ομάδα, σε συνδυασμό με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς ήδη εργάζεται για την επόμενη ημέρα"
Το διακύβευμα είναι: Μπορούμε να κάνουμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ένα ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ παράδειγμα για την ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Αυτό είναι το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό και κανένα άλλο.

Όλοι μαζί σήμερα εδώ, μαζί με τους Λάκωνες συμπολίτες μας, τους Αργολιδείς, τους Κορινθίους, τους Αρκάδες συμπολίτες μας, όλοι οι Πελοποννήσιοι στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα: το μήνυμα της δημιουργικής σύνθεσης των πέντε νομών μας , της ισχυρής συστράτευσης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, της περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.
και σας καλώ
μαζί να βαδίσουμε στο δρόμο της δημιουργίας
μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση
μαζί να ζήσουμε το όνειρο
μαζί να καρπωθούμε το αποτέλεσμα
Και μαζί , όλοι μαζί , να κτίσουμε τη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Αυτή είναι η Νέα Πελοπόννησος. Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.