Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" καταγγέλει οτι λειτουργεί δημοτικό ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ στον δήμο Ξυλοκάστρου"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα την λειτουργία μαύρου Δημοτικού Ταμείου στο Δήμο Ξυλοκάστρου.

Είναι γεγονός, το έχουν  ομολογήσει  και παραδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μαύρο ταμείο στο Δήμο σημαίνει
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου καταγγέλλουμε ότι αποδεδειγμένα λειτουργεί μαύρο ταμείο, με  ανεξέλεγκτο διαχειριστή Αντιδήμαρχο.
Τα έσοδα του ταμείου προέρχονται κυρίως από «εισφορές» εργολάβων. Δηλαδή, αναθέτουν, δίνουν μέσω ΔΕΚΤΕΞ, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς ανταγωνισμό σε εργολάβο έργα με μηδενική ή εξαιρετικά χαμηλή (χαριστική) έκπτωση και αυτός προφανώς επιστρέφει π.χ. το 10% – 15% του προϋπολογισμού του έργου στον διαχειριστή του μαύρου ταμείου.
Ακολούθως ο μαύρος διαχειριστής πληρώνει ανεξέλεγκτα διάφορες κρυφές δαπάνες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να  πληρώσουν νόμιμα.
Π.χ. Δύνανται να πληρώνουν διάφορα παράνομα έργα, φιλοξενίες, ταξίδια, δαπάνες ψηφοθηρικού σκοπού, εργάτες προσωπικό, που παράνομα προσλαμβάνονται και εργάζονται και δεν μπορούν να πληρωθούν νόμιμα, δύνανται να πληρώνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν.
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε βεβαίως και την εξαιρετικά παράνομη πράξη της μαύρης εργασίας χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ασφάλιση των εργαζομένων
Πληρώνουν τελικά όποια δαπάνη αυτοί μόνοι τους επιλέγουν με μετρητά, κυριολεκτικά από την τσέπη του μαύρου διαχειριστή, ανεξέλεγκτα, παράνομα σαν να διαχειρίζονται την προσωπική τους επιχείρηση.
Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επανάληψη και η Δημοτική Αρχή απέφυγε συστηματικά και επιμελώς να απαντήσει αλλά και ποτέ δεν αρνήθηκε ουσιαστικά της καταγγελίες.
Παραθέτουμε ένα πρόσφατο συγκεκριμένο παράδειγμα που έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορούν να το αρνηθούν.
Στις  23 Μαρτίου 2010, η μειοψηφία κατάγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δημοτική Αρχή, ότι προέβη σε εκτεταμένες ρίψεις ογκολίθων στην θάλασσα χωρίς μελέτη, χωρίς νόμιμη άδεια, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία διαδικασία ανάθεσης του έργου.
Ο Δήμαρχος το παραδέχτηκε και δήλωσε  (αναληθώς) ότι δήθεν, δεν μπορούσε το έργο να γίνει νόμιμα. (Σπουδαία δικαιολογία).
Επομένως, οι δαπάνες του έργου (άγνωστο σε τι ύψος έφθασαν) ολοκληρώθηκαν και πληρώθηκαν από το μαύρο ταμείο.

Ξεκάθαρα αποδεδειγμένα και ομολογημένα στο Δημοτικό Συμβούλιο απεδείχθη η ύπαρξη μαύρου χρήματος και μαύρου ταμείου.
Τονίζουμε ότι, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας δεν απάντησαν:
Ποιος βρήκε και  επέλεξε  τον ανάδοχο του έργου και τον προμηθευτή των ογκολίθων;
Ποιος και πως συμφώνησε την τιμή;
Ποιος παρέλαβε το έργο και τις ποσότητες;
Ποιος και με τι λεφτά πλήρωσε τις δαπάνες;
Πόσο στοίχισε τελικά το παράνομο έργο;
Πως μπορεί να ελεγχθεί η διαχείριση του Δημοτικού χρήματος όταν γίνεται δια του μαύρου ταμείου;
Όλα αυτά τα έκανε ο διαχειριστής του μαύρου ταμείου, μόνος του, ανεξέλεγκτα, παράνομα με απαράδεκτο και φυσικά επιλήψιμο νομικά τρόπο για διαχείριση Δημοτικού χρήματος.
Συνοψίζοντας:
1. Χαριστικές αναθέσεις έργων σε εργολάβο (κατά κανόνα στον ίδιο) χωρίς

διαγωνισμό και ανταγωνισμό, χωρίς συμμετοχή των υπαλλήλων αλλά
αυθαίρετα, παράνομα από τον διαχειριστή του μαύρου παράνομου ταμείου
στα κρυφά.
2. Τροφοδοσία του μαύρου ταμείου με παράνομο μαύρο χρήμα, με άγνωστο τον
τρόπο, την συμφωνία και το όφελος του τροφοδότη εργολάβου.
3. Διαχείριση του μαύρου χρήματος χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία νόμιμη
διαδικασία.
Όλα αυτά τα πρωτοφανή και ανήκουστα συμβαίνουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου εν γνώση φυσικά του Δημάρχου με την ανοχή του και την  στήριξη του μαύρου διαχειριστή.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την χρεοκοπία της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΚΤΕΞ, το έλλειμμα και το φέσι (δάνειο) που θα πληρώνουν οι δημότες για 15 χρόνια, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους,  τα κουβαρνταλίκια της Δημοτικής Αρχής (επαίρονται, πληρώνω από την τσέπη μου), την ανεξήγητη, απαράδεκτη εμμονή τους να έχουν και να διατηρούν παρά τις καταγγελίες μας τον ίδιο «τοπικό μας εργολάβο» σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με σκανδαλώδεις απ’ ευθείας αναθέσεις Δημοτικών Έργων, ΥΠOΧΡΕΟΥΜΕΘΑ στα πλαίσια  του ελέγχου και τις κριτικής να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά, υπεύθυνα και συγκεκριμένα το παράνομο Μαύρο Δημοτικό Ταμείο και τους Διαχειριστές του.
Μέχρι σήμερα, οι υπόλογοι,  ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος δεν απαντούν, αντιδρούν με προσωπικές επιθέσεις εις βάρος μας.
Αν τολμούν ας απαντήσουν ή ας διαψεύσουν την καταγγελία μας,
Οι συμπολίτες απαιτούν ενημέρωση.
ΤΟΛΜΟΥΝ;
διαχείριση χρήματος έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία, πληρωμές δαπανών χωρίς παραστατικά, χωρίς τιμολόγια και χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.