Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ν.Ταγαράς :"Δεν τάζω χωρίς να είμαι σε θέση να πράττω"





Τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φενεού και Στυμφαλίας Μάτι, Μοσιά, Μεσσινό, Γκούρα, Στενό, Κ. Ταρσό, Φενεό, Πανόραμα, Αρχ. Φενεό, Καστανιά, Καρτέρι και Λαύκα επισκέφθηκε χθες Τρίτη ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.
Περιοχές που τις γνωρίζει πολύ καλά και στις οποίες έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους κατοίκους που τον καλωσόρισαν θερμά.
Ο Νίκος Ταγαράς, χωρίς πολλά λόγια έκανε απολογισμό στα έργα, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή την τελευταία οκταετία.
Με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στον ιδιαίτερο πολιτισμό και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φενεού, έγιναν σημαντικά έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Επί νομαρχίας Νίκου Ταγαρά, επισκευάστηκε η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Φενεό. Έργο μεγάλης πολιτισμικής και ιστορικής σημασίας για όλο το Νομό Κορινθίας, προϋπολογισμού 586.940 ευρώ. Η χρηματοδότηση επετεύχθη το Μάρτιο του 2004.
Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, το έργο δημοπρατήθηκε και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του Μοναστηριού, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 2007. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή ολοκληρώθηκε ο Περιφερειακός Δρόμος Λίμνης-Δόξας Φενεού, προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ. Σημαντικές υπήρξαν και οι παρεμβάσεις στο Μουσείο του Φενεού, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για μία συνολική παρέμβαση στο Φενεό, που αναδεικνύει το περιβάλλον προβάλλει την Κορινθιακή ιστορία και τον πολιτισμό και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού
Με στόχο την στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού και της ντόπιας παραγωγής του Φενεού, ολοκληρώθηκαν πολλά εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 248.400 ευρώ.
Το 2009 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ολοήμερο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Φενεού στο Μεσινό, προϋπολογισμού 1.630.000 ευρώ. Σήμερα το σχολείο καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών του ορεινού όγκου της Κορινθίας, που έχουν πλέον τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση με τους μαθητές όλης της Κορινθίας.
Πολλά είναι τα έργα που έγιναν αλλά υπάρχουν και άλλα που εκτελούνται.
Στο τομέα της οδοποιίας οι παρεμβάσεις και εδώ ήταν ουσιαστικές. Σε ότι αφορά το δρόμο Κιάτο-Σούλι-Γκούρα-Δερβένι. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα τμήματα Σούλι-Χούνι, Καρτέρι-Λαύκα και οι γέφυρες της Λαύκας και της Δροσοπηγής, με συνολικό προϋπολογισμό 5.900.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Κιάτο-Γκούρα_Δερβένι, που προβλέπει την παράκαμψη των οικισμών Γκούρας και Στενού, το τμήμα από τον Κόμβο της Καρυάς μέχρι την Ευρωστίνη και την παράκαμψη των Ροζενών. Για την ολοκλήρωση των μελετών του οδικού άξονα χρηματοδοτήθηκαν δύο μελέτες με συνολικό κόστος 700.000 ευρώ στο τμήμα Καστανιά-Μοσιά-Στενό.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν και αφορούν τον τομέα της οδοποιίας, αγγίζει το 1.460.000 ευρώ.
Το σύνολο των έργων που πραγματοποιηθήκαν την τελευταία οκταετία στην περιοχή, αγγίζει τα 6.919.540 ευρώ.
Μεγάλη σημασία για τον Νίκο Ταγαρά έχει η συνεργασία με όλους, η δημιουργία, η ανθρωπιά, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια, αλλά με κύρια προϋπόθεση τη συνέπεια, και τη σεμνότητα, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Το πράττει καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής του, χωρίς να αποκλείει ποτέ κανέναν, αναγνωρίζοντας την προσφορά όλων, ζητώντας να είναι συμμέτοχοι όλοι σε ότι μικρό ή μεγάλο αφορά την ανάπτυξη της Κορινθίας.

Η περιοδεία του κ. Ταγαρά συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη όπου επισκέφτηκε τα χωριά Βελίνα (9:00), Κλημέντι (10:00), Καίσαρι (10:45) ενώ τώρα (11:30) βρίσκεται στον Ασπρόκαμπο και ακολούθως θα επισκεφτεί το Ψάρι (12:00) και τη Δροσοπηγή (13:30). Το απόγευμα ο κ. Ταγαράς θα επισκεφτεί την Στυμφαλία (17:00) , Κυλλήνη (17:45) , Κεφαλάρι (18:45) και Καλιάνοι (19:30)Τέλος την Παρασκευή 22/10/2010 ο κ. Ταγαράς επισκέπτεται στο Δήμο Άσσου – Λεχαίου τους οικισμούς: ΚΑΤΩ ΑΣΣΟ (18:00), ΑΣΣΟ (18:30), ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ (19:15) και ΛΕΧΑΙΟ (20:15)