Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πάμε στοίχημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές;



Δεν κάνουμε πλάκα. Είμαστε ικανοί ως λαός και γι' αυτό. Το έχετε αντιληφθεί πιστεύουμε, ότι είμαστε ίσως ο πιο ετεροκατευθυνόμενος λαός που υπάρχει. Δεν μας άφησαν ποτέ να δημιουργήσουμε το δικό μας εσωτερικό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο (σύνδρομο του ραγιά). Έτσι, εύκολα, ντόπια και ξένα συμφέροντα, μπορούν να μας χειραγωγήσουν και να μας καθοδηγήσουν. Το ωραίο είναι ότι στο τέλος, εμείς νομίζουμε ότι αποφασίσαμε ελεύθερα. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας και να αυτομαστιγωνόμαστε για την επιλογή που κάναμε. Έχουμε δε πειστεί πλήρως ότι εμείς φταίμε που έχουμε αυτούς τους κυβερνήτες.
Εκείνο λοιπόν για το οποίο αγωνιά η τρόικα, πιο πολύ απ’ όλα, αυτή τη στιγμή είναι η στάση του Έλληνα ραγιά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή το γεγονός, αν θα υπάρξει αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία των υποστηρικτών του μνημονίου, από το λαό. Από αυτό θα κριθεί και η παραπέρα στάση τόσο της τρόικας όσο και των εδώ τοποτηρητών, δηλαδή της εντολοδόχου ελληνικής κυβέρνησης.
Σ’ αυτόν το τελευταίο μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μπήκαμε, έχουμε να δούμε..... http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6532.html