Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στη σκιά του... Δαλούκα οι σημερινοι αγώνεςi!


Η Super League δεν είναι μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αλλά το δεύτερο... πιάτο της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται στη σκιά της «διαμάχης» των «αιωνίων». Τον Πανσερραϊκό υποδέχεται η ΑΕΚ (NS1, 20:30).

οι σημερινοί αγώνες

ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 20:30 (NS1)
Αν κρίνουμε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τότε τα δύο γκολ πρέπει να τα θεωρούμε τουλάχιστον τη βάση για το συγκεκριμένο ματς. Η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ από την Κέρκυρα και πέτυχε ένα, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα. Ο Πανσερραϊκός σκόραρε δύο φορές στην Τούμπα και δέχτηκε δύο τέρματα, οπότε η λογική λέει πως η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα κλείσει με ένα άκρως επιθετικό και εντυπωσιακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, που αμφότερες οι ομάδες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο θα κάνουν με τη φανέλα της ΑΕΚ οι Κριστιάν Νασούτι και Χρήστος Πατσατζόγλου, ενώ δύσκολα θα προλάβει το ματς ο Αργυρίου. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μπορεί να υπολογίζει τους Αλβάρεζ και Μπρίτεζ, που αποκτήθηκαν μετά την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ 18:15 (NS1)
Πέρυσι οι ρόλοι τους έμοιαζαν να έχουν αντιστραφεί. Η Λάρισα βρέθηκε να μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, τη στιγμή που η Καβάλα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και είχε φτάσει να διεκδικεί ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο. Φέτος ξεκίνησαν διαφορετικά και οι προϋποθέσεις τους είναι διαφορετικές, ωστόσο ο τίτλος της καλύτερης επαρχιακής ομάδας πάντα αποτελεί κίνητρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:00 (NS1)
Το 2010 και η 12η Σεπτεμβρίου σημαίνει καινούργια εποχή για τις δύο ομάδες. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το πρώτο που θα δώσουν μεταξύ τους σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αλλά φυσικά τέτοια στοιχεία είναι περισσότερο για το… αρχείο παρά για την ουσία. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός, μετά το εντυπωσιακό «διπλό» στη Νέα Σμύρνη, θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Super League και τη 2η αγωνιστική, ενώ ο Εργοτέλης ψάχνει να ρεφάρει την ήττα από τον Αστέρα στην πρεμιέρα.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:00 (ΝΕΤ)
Μπορεί στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν να απολυθεί προπονητής; Στην Ελλάδα, που απολύονται από τα φιλικά ή από μερικά επίσημα ματς, κάτι τέτοιο θεωρείται αυτονόητο. Το καμπανάκι χτυπάει, φυσικά, για τον Μίκαελ Στόρε, ο οποίος μπορεί να πάρει γρήγορα το δρόμο της επιστροφής και όχι για τον Νίκο Κεχαγιά που ξεκίνησε τη χρονιά με ισοπαλία στη Λεωφόρο και λογικά δεν έχει τέτοιο πονοκέφαλο. Όσο νωρίτερα, όμως, εξασφαλίσει την κατηγορία, τόσο πιο σίγουρος μπορεί να νιώθει και ο ίδιος σε έναν από τους πιο… άβολους πάγκους της Super League!