Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 - Η άσπρη βούλα ήταν πράσινη

...

Διαμαρτυρόμενος πολίτης πέταξε σήμερα το παπούτσι του κατά του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και υποψιαζόμαστε ότι κάτι ανάλογο θα ήθελαν να κάνουν αρκετοί οπαδοί του Αρη κατά του Δαλούκα. Το
τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής από την Θεσσαλία εις βάρος των Κιτρίνων ήταν αυτό που έμελλε να γράψει την ιστορία του αγώνα στο «Βικελίδης» με τους Πράσινους να φεύγουν νικητές με 1-0 απέναντι στον Αρη. Ο Αρης εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο και άλλωστε δεν είχε ούτε ένα σουτ για να ξυπνήσει τον Τζόρβα. Ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ ανέκοπταν με εξαιρετική άνεση οποιοδήποτε κίνδυνο, ενώ μεγάλη βοήθεια προσέφεραν και οι, δασκαλεμένοι από τον Νιόπλια, Γκοβού και Λέτο να γυρίζουν και να βοηθούν τα ακραία μπακ στις προωθήσεις τον Μίσελ και Νέτο.
Οι Πράσινοι όσο περνούσε η ώρα φαίνονταν στο γήπεδο ότι πατούν καλύτερα και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 30΄ με το σουτ του Σισέ που βρήκε δοκάρι. Ο Νίνης δεν βοήθησε πολύ με το μοίρασμα του παιχνιδιού. Την λύση πάντως πριν βγει το ημίχρονο έδωσε ο Δαλούκας που η απόφαση του να ανταμείψει την εξαιρετική ενέργεια του Βύντρα με πέναλτι από τον Χαβίτο ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά, ίσως ούτε ο Πατέρας δεν έδινε την εσχάτη των ποινών. Ο Δαλούκας μπορεί να μην φορά ούτε κίτρινα, ούτε πράσινα, αλλά είναι βέβαιο ότι αποτελεί πρωταγωνιστή του αγώνα και το όνομα του θα συζητηθεί σε ουκ ολίγες παρέες με το πέναλτι που έδειξε, πάνω στον Βύντρα ήταν αυτή προκάλεσε. Οταν στο 43΄ σου δίνεται η ευκαιρία, από το πουθενά, να πας με το 0-1 στα αποδυτήρια όπως και να το κάνουμε είναι πλεονέκτημα. Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε σε απογοητευτικά επίπεδα κυρίως για τον Αρη που έπρεπε να είναι η ομάδα που θα μπει περισσότερο τσαμπουκαλεμένα για να ανατρέψει. Οι «κίτρινοι» απείλησαν μόνο από στημένες φάσεις τον Τζόρβα, με το πορτιέρε των Πρασίνων να είναι σε σωστή θέση σχεδόν πάντα. Το τριφύλλι κράτησε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πάντα είχε το ένα μάτι του στην κόντρα, αλλά με τον Γκοβού να είναι εντελώς εκτός αγώνα, μόνο από τον Λέτο και τον Νίνη περίμενε την τροφοδότηση του Σισέ.
Ο Κούπερ είδε ότι ο Ρουίς δεν μπορούσε με τίποτα να την παλέψει απέναντι στους Μπουμσόνγκ και Καντέ, που έσβησαν τους επιθετικούς των γηπεδούχων, και πέρασε τον Τσέζαρεκ μπας και δει άσπρη μέρα. Από την άλλη ο Νιόπλιας έβγαλε για το τελευταίο 15λεπτο τον κουρασμένο Νίνη για να σφίξει την ανασταλτική λειτουργία του με τον Κατσουράνη. Την πρώτη του συμμετοχή έγραψε και ο Λουίς Γκαρσία.
Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Ναφτί, Πρίττας, Τόχα (64΄ Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (71΄ Τσέζαρεκ)
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (79΄ Γκοβού), Νίνης (76΄ Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (84΄ Δημούτσος)