Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκησε, δεν έπεισε ο Ολυμπιακός


Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0
Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης έκανε... ποδαρικό στις νίκες, επικρατώντας της Κέρκυρας με 2-0 στο άδειο «Καραϊσκάκης». Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν οι
Ολοφ Μέλμπεργκ (29’) και Αλμπερτ Ριέρα (86'). Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και στο Καυτανζόγλειο, έτσι και σήμερα επαναπαύτηκαν στο εύθραυστο 1-0, όμως δεν το πλήρωσαν όπως με τον Ηρακλή, αφού ο Ριέρα... έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά πέντε λεπτά πριν το φινάλε σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τους Πειραιώτες.
Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν τίποτα ιδιαίτερο, ειδικά στο β’ ημίχρονο που έπαιξαν και χωρίς κλασικό φορ, ενώ από την άλλη η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να βγει με αξιώσεις απέναντι από τον Νικοπολίδη.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με επιθετικό σχήμα, ρίχνοντας στο ματς μόνο ένα αμυντικό χαφ, τον Ουρτάδο, που είχε πολύ καλή παρουσία, αφήνοντας τον Ντουντού στον πάγκο. Μπροστά από τον Ισπανό έπαιξαν οι Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Ριέρα και Φετφατζίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.
Από την άλλη, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Κέρκυρα με 4-1-4-1 με τον Παρασκευαΐδη να παίζει μπροστά από την τετράδα της άμυνας και να έχει καλή παρουσία, τους Στολτίδη, Μακρή αμυντικά χαφ και μοναδικό προωθημένο τον Καλαντζή.

Μια αξιόλογη φάση έκανε η Κέρκυρα σ’ όλο το ματς κι αυτή ήρθε στο 10’ με την καρφωτή κεφαλιά του Παρασκευαΐδη, με τον Νικοπολίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προσπαθούσε κι από το 20λεπτο κι έπειτα, δημιούργησε φάσεις με κύριους εκφραστές τους Ριέρα, Ιμπαγάσα και Φουστέρ, όμως το γκολ ήρθε από στημένη φάση. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ, με τον Κωνσταντόπουλο να έχει διώξει νωρίτερα το κοντινό σουτ του Ριέρα, κι ο Μέλμπεργκ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 29’.
Ο Ολυμπιακός έδειξε ζωντάνια στο α’ μέρος, όμως στην επανάληψη, έκανε ό,τι έκανε και στο Καυτανζόγλειο, απλά η Κέρκυρα δεν είχε... Σολτάνι. Ο Βαλβέρδε έβγαλε στο ημίχρονο τον Μήτρογλου κι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς καθαρό φορ, με τον Μιραλάς να αναλαμβάνει τον ρόλο του... φουνταριστού.
Η μπάλα κυκλοφορούσε, όμως έλειπε η τελική προσπάθεια παρά την πολύ καλή εμφάνιση της επιθετικής πεντάδας (σ.σ.: Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φετφατζίδης, Μιραλάς). Ο «Φέτφα» ήταν για άλλο ένα ματς εξαιρετικός και δύσκολα θα μείνει στο εξής στον πάγκο.
Ο πιτσιρικάς έκανε πολύ καλές ενέργειες, απείλησε σε δυο τρεις φάσεις κι έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στους «ερυθρόλεκους». Προς το τελευταίο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι στροφές, έψαξε το γκολ, έκανε δυο-τρεις φάσεις και κατάφερε να το πετύχει με τον Ριέρα στο 86’ και να καθαρίσει το ματς. Θετικός έστω και για το 10λεπτο ο Ρόμενταλ, που απελευθέρωσε τον Ιμπαγάσα κι ο Ολυμπιακός «έφτιαξε» τις φάσεις.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα (79' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ (64' Ντουντού), Μήτρογλου (46' Μιραλάς).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46' Φλαβίνιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46' Η. Ιωάννου), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν (60' Λαμπρόπουλος), Μακρής.