Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΥΞ"


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ

Τον Αύγουστο του 2001, κυκλοφόρησε στην Ανατολική Αιγιάλεια, το πρώτο τεύχος της πολιτικής και πολιτισμικής εφημερίδας «Στύξ». Εκδότης ο Βασίλης Αντωνίου, δημιούργησε για πρώτη φορά με την εφημερίδα «Στύξ» το 2001, μια σύγχρονη τοπική εφημερίδα, εξασφαλίζοντας έγκυρη , έγκαιρη και συνεχή ενημέρωση για τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας και όχι μόνο, με στόχο τη δημιουργία ενημερωμένων κι ενεργών πολιτών στην περιφέρεια .
Μια απλή ματιά στο πρώτο τεύχος της εφημερίδας «Στύξ» εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα. Όχι μόνο γιατί διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι πρόκειται για μια πλήρη εφημερίδα που καλύπτει τους βασικούς τομείς της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής και πολιτισμικής, αλλά κυρίως γιατί από τους τίτλους και μόνο των άρθρων και σχολίων διαπιστώνεις πως τα κύρια προβλήματα του τόπου παραμένουν 10 χρόνια περίπου τα ίδια και σταθερά άλυτα.
Η εξάρτηση των εκάστοτε δημοτικών αρχών από την κεντρική εξουσία για θέματα βασικών υποδομών (ΧΥΤΑ, Βιολογικός, Τρένο, ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου) με τα υπέρ και τα κατά, ο κυριαρχικός ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της περιοχής ιδίως στον πρωτογενή τομέα και στο οδικό δίκτυο, η σημασία της πολιτισμικής και ιστορικής κληρονομιάς, είναι τα θέματα που προβάλλονται από τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας «Στύξ» μέχρι και το σημερινό εκατοστό δέκατο έβδομο.
Δέκα χρόνια εκδοτικής ζωής, που παρακολουθεί και αποτυπώνει τα τελευταία δέκα κρίσιμα και πολυτάραχα χρόνια βίου της Ανατολικής Αιγιάλειας και της Βόρειο- Ανατολκής ακτής του Κορινθιακού Κόλπου, από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο Σ' όλες τις φάσεις, η εφημερίδα «Στύξ» έδωσε πάντα με παρρησία το παρόν της και προσπάθησε να συμβάλει προς τις θετικότερες κατευθύνσεις.
Κατά τη διαδρομή του δέκατου έτους που άρχισε το μήνα Αύγουστο και θα τελειώσει τον προσεχή Ιούλιο του 2011, η εφημερίδα θα προσπαθήσει με διάφορες εκδηλώσεις να εορτάσει κατά τρόπο δημιουργικό τα δεκάχρονά της.