Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στο Διακοπτό

Ληστεία και στην Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα

ΠΗΓΗ : ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ - ΑΠΕ

Ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή , στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Διακοπτό.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες ήταν τρεις, είχαν παρκάρει τις μοτοσυκλέτες τους μακριά από την τράπεζα, μπήκαν ανενόχλητοι χωρίς να κινήσουν καμία υποψία, πλησίασαν τον ταμία και βγάζοντας όπλο είπαν “Ληστεία”. Πήραν τα χρήματα και έφυγαν με τις μοτοσυκλέτες τους εν ριπή οφθαλμού χωρίς να τους καταλάβει κανένας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν περαστικοί, στην κεντρική οδό του Διακοπτού κυκλοφορούσε ο μοναδικός αστυνομικός που υπηρετεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία, κάτι που φαίνεται πως δεν πτόησε τους ληστές που έχουν γίνει άφαντοι.

Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα χωρίς κουκούλες

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες πήραν γύρω στα 50-70.000 ευρώ, ενώ, όπως λένε κάτοικοι τηε περιοχής, βγαίνοντας από την Τράπεζα πήραν διακριτικά έναν όμηρο, περπάτησαν μαζί του για λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι το σημείο που είχαν παρκάρει τις μοτοσυκλέτες και μετά τον άφησαν και διέφυγαν.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΡΥΤΑ

Λίγη ώρα αργότερα πάλι άγνωστοι δράστες που φορούσαν καπέλα μπήκαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στα Καλάβρυτα, πέρασαν μπροστά από τον κόσμο που περίμενε να εξυπηρετηθεί, πλησίασαν τον ταμία και τον απείλησαν με όπλο φωνάζοντας «ληστεία». Κατόπιν έβαλαν σε μία τσάντα περίπου 20.000 ευρώ και βγαίνοντας από την τράπεζα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έγιναν άφαντοι.
Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες, τόσο στην Αχαΐα, όσο και σε γειτονικούς νομούς, για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εκτιμούν πως είναι πιθανόν και τις δύο ληστείες να τις έκαναν τα ίδια άτομα.