Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μη αναστρέψιμη η χαμηλή τουριστική κίνηση στην Κορινθία


ΠΗΓΗ: KORINTHIANS NEWS

Όλα φέτος ήταν εναντίον μας, λένε οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων, που είδαν τις δουλειές και τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.
Ο πιο σοβαρός παράγοντας ήταν σίγουρα η οικονομική κρίση που «έκλεισε» πολλούς στο σπίτι τους ή τους έκανε να επιλέξουν τα χωριά τους και τις κοντινές παραλίες, αφού λόγω και κακού ψυχολογικού κλίματος, δεν είχαν τη διάθεση να ξοδέψουν, μη ξέροντας «τι θα τους ξημερώσουν» οι επόμενοι μήνες.

Από την άλλη, τη μία η ηφαιστειακή τέφρα, την άλλη οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών, η ακρίβεια, η τιμή της βενζίνης, αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες, έφεραν μια «στάση» στον τομέα του τουρισμού, ακόμα και σε περιοχές όπου πατροπαράδοτα υπήρχε αυξημένη κίνηση και που η πληρότητα άγγιζε, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το 100%! Το Λουτράκι, το Βραχάτι, το Δερβένι, ακόμα και το παραδοσιακά καλοκαιρινό Ξυλόκαστρο, φέτος δεν είδαν αυτό που θα περίμεναν. Τα ξενοδοχεία δούλεψαν λίγο τον Ιούλιο και λίγο περισσότερο τον Αύγουστο (αυτό άλλωστε έλειπε, να μη δούλευαν τον Αύγουστο), αλλά η κίνηση δεν είχε καμία σχέση με τα περσινά επίπεδα….

«Τραβούν τα μαλλιά τους» ξενοδόχοι και πράκτορες…

Παρότι ακουγόταν στην αρχή της κρίσης, ότι οι Έλληνες, το μόνο πράγμα που δεν μπορούν να κόψουν εύκολα είναι οι διακοπές τους, φαίνεται ότι κι αυτό καταστρατηγήθηκε! Οι φετινές διακοπές κόπηκαν αρκετά, ενώ το «ψαλίδι» πήρε κι έδωσε, αφού οι 10 μέρες έγιναν μετά βίας 6 ή 7. Κι εκεί που τα ξενοδοχεία είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να δεχτούν το…κύμα τουριστών από την Ευρώπη και τη Ρωσία, έμειναν με… την προετοιμασία στο χέρι και για να σώσουν κάπως την κατάσταση, άρχισαν να απολύουν και προσωπικό απ΄ αυτό που είχαν προσλάβει για να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους τουρίστες…