Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΟΜΑ

Μαγικό τεστ: Βαλβέρδε, Μπαπτίστα & σία




Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει απόψε ((21:45 ΝΕΤ, SPORTNET) το «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρόμα και παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είναι φιλικού χαρακτήρα, η σημαντικότητα του είναι αρκετά μεγάλη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στο γήπεδο στο οποίο λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια, με τον κόσμο να είναι έτοιμος να τον αποθεώσει όπως και όλα τα αστέρα των Πειραιωτών. Ξεχωριστή και η παρουσία του Ζούλιο Μπαπτίστα.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τη Ρόμα στο πιο σημαντικό φιλικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» το φετινό καλοκαίρι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στο αποψινό ματς στο Καραϊσκάκη. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δουν τον Αλμπερτ Ριέρα να είναι στους έντεκα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα και ο διεθνής μέσος θα γνωρίσει μεγάλες «πιένες» στο Καραϊσκάκη.
Η ενδεκάδα με την οποία σκοπεύει να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο 46χρονος τεχνικός είναι: Τερματοφύλακας ο Αντώνης Νικοπολίδης, δεξί μπακ ο Γκαλίτσιος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μοντέστο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης ο Βαλβέρδε επιλέγει τον Ραούλ Μπράβο και όχι τον Χόλεμπας που χθες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προπόνηση λόγω ενός χτυπήματος στον τετρακέφαλο και η κατάσταση του Γερμανού μπακ θα εκτιμηθεί σήμερα από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού.
Στη μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ντουντού με τον Μαρέσκα, δεξιά θα παίξει ο Οσκαρ και αριστερά ο Ριέρα, ενώ ρόλο επιτελικού μέσου στο 4-2-3-1 με το οποίο θα αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» θα έχει ο Ιμπαγάσα. Μοναδικός προωθημένος για τον Ολυμπιακό θα είναι ο Ντιόγο.

Βέβαια ο Βαλβέρδε θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του, ώστε να έχει εικόνα για όλους τους «ερυθρόλευκους» προτού κάνει τις εισηγήσεις του στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Βαλβέρδε άφησε εκτός αποστολής τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Ρόμενταλ και Κατσικογιάννη λόγω των αγώνων που είχαν οι προαναφερθέντες με τις εθνικές ομάδες και οι 21 παίκτες που πήρε ο Ισπανός για το αποψινό ματς είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Οσκαρ, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Ριέρα, Μήτρογλου, Ντιόγο, Βντερσον.
*Από τη χθεσινή προπόνηση των "ερυθρόλευκων" απουσίασε ο Μέγερι (ήταν στην αποστολή της εθνικής Ουγγαρίας), ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στη χώρα μας.
*