Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η Τριταία Αχαΐας πέτυχε άνοδο στη Δ’ Εθνική


Η Τριταία Αχαΐας γιορτάζει. Η ομάδα καμάρι της περιοχής, ο Τριταιϊκός, πέτυχε το στόχο της ανόδου στη Δ’ Εθνική. Οι κόποι δύο χρόνων ευοδώθηκαν φέτος με τη νίκη στον αγώνα μπαράζ ενάντια στη Θύελλα Πατρών (1-0 την προπερασμένη Κυριακή) παρουσία 3.000 θεατών στο Παμπελοπονησιακό.
Ότι, δηλαδή, δεν έγινε πέρυσι πραγματοποιήθηκε πριν από οχτώ ημέρες. Διότι δύο συνεχόμενες σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Α’ Κατηγορίας, αλλά •βάσει του συστήματος που ισχύει• μπήκαν στη διαδικασία των μπαράζ. Το όνειρό τους το στέρησε τη σεζόν 2008-09 ο Εθνικός Σαγεΐκων (που επικράτησε στα πέναλτι), αλλά φέτος κανείς δεν μπόρεσε να τους σταθεί εμπόδιο.
Ο Τριταιϊκός, λοιπόν, ανέβηκε στην κορυφή του Ερύμανθου, του ψηλού βουνού της Αχαΐας, με το οποίο έχει ταυτιστεί η ομάδα της Τριταίας. Πέτυχε απόλυτα δίκαια ένα στόχο που «κυνηγούσε» δύο χρόνια και πλέον ετοιμάζεται για την πρόκληση της Δ’ Εθνικής. Όπως τονίζουν άπαντες στο «στρατόπεδο» των Αχαιών πρόκειται για μία πρόκληση στην οποία ο σύλλογος της Τριταίας θα αντεπεξέλθει..
«Αρχιτέκτονας» της επιτυχίας ήταν ο Χρήστος Καραπίτσος. Ο 40χρονος τεχνικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής (Α' Εθνική) και του Παναιγιαλείου (Β’ Εθνική) Εξάλλου, ο πρώτος σκόρερ του Τριταιϊκού και αυτός που πέτυχε το γκολ στο μπαράζ με τη Θύελλα Πατρών, ο Ηλίας Παπαζαφείρης, τελείωσε τη χρονιά με 18 γκολ, ενώ δεύτερος σκόρερ για την ομάδα της Τριταίας αναδείχθηκε ο Αντι Στρέπι με 12.