Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Του πήραν... το ρόπαλο , αρχίζει τον πόλεμο!


Στο σημείο μηδέν βρίσκεται από σήμερα ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Ο «γηραιός» δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά που έπρεπε προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις που είχε ο φάκελος του, με συνέπεια να μην λάβει άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Τώρα στην ΠΑΕ Ηρακλής και άπαντες στο «στρατόπεδο» των «κυανολεύκων» βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ! Πλέον η συμμετοχή των «κυανόλευκων» στην επόμενη Σούπερ Λίγκα τίθεται υπό
σοβαρή αμφισβήτηση ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εντός πέντε ημερών έφεση, στο δευτεροβάθμιο όργανο της ομοσπονδίας. Το σίγουρο είναι πως θα κάνουν έναν ακόμα αγώνα δρόμο, με τις πιθανότητες ωστόσο να μην είναι με το μέρος τους.
Λίγα λεπτά μετά το νέο «οχι» (σ.σ. το τέταρτο στη σειρά!) από την αρμόδια επιτροπή, οι ιθύνοντες του «γηραιού», εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ότι
«Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει 102 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής δυναμικής, με οποιαδήποτε απόφαση. Ούτε ο εισηγητής της Επιτροπής Αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, ούτε ο πρόεδρός της, Χρήστος Σάββας. Την δυναμική αυτή θα την αντιληφθούν όλοι τους, καθώς ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ...».
Τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Ο «γηραιός» διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει έφεση εντός πέντε ημερών, ώστε η υπόθεσή του να εξεταστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Αν και εκεί απορριφθεί, τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τους λόγους στους οποίους βασίζεται η απόρριψη της αίτησης.
Εξάλλου, όπως δήλωσε σήμερα στον «Sentra 103.3» ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, οι «κυανόλευκοι» προτίθενται να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να πετύχουν την ανατροπή της απόφασης. Ωστόσο, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη υπόθεση, εκτιμάται ότι δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση....
Στον Ηρακλή θεωρούν ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί είναι πλήρης και ότι απλά υπήρχε καθυστέρηση στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων, την ώρα που προφανώς η Επιτροπή Αδειοδότησης έχει διαφορετική άποψη, καθώς είχε χρέη σε παίκτες του μέχρι 31 Μαρτίου, κάτι που απαγορεύει ο Νόμος.
Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Ηρακλή αναγνωρίζουν ότι από τον Νοέμβριο και μετά υπήρχε μια κατάσταση διάλυσης την ΠΑΕ, την οποία, ωστόσο, κατάφεραν να συμμαζέψουν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.
Οι αντιδράσεις, πάντως, ξεκίνησαν τη Δευτέρα (31/5) μετά τη Γενική συνέλευση του ΑΣ Ηρακλής, την πορεία που έγινε προς την ΕΡΤ και μετά στην Πλατεία Αριστοτέλους, από την οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια έξω από το Μουσείο Αθλητισμού.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 19:00 στο Ιβανώφειο, καθώς η κινητοποίηση στις τάξεις των διοικούντων την ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη αλλά και των οπαδών του είναι μεγάλη.