Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αρχή με 20 "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ" η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ"


Τα 20 πρώτα ονόματα που στηρίζουν το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ", έδωσαν στην δημοσιότητα , με συνέντευξη τύπου , από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου, πολίτες των δύο ενοποιημένων δήμων της Δυτικής Κορινθίας.
Το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα στηρίζουν οι εξής : Αργύρης Χιόνης , Κώστας Χατούπης , Λάμπης Φίλης , Ηλίας Σακούλας , Ιωάννα Παππά , Κωνσταντίνα Παπασταμοπούλου , Παναγιώτης Παπανικολάου , Νίκος Παναγιωτόπουλος , Βασίλης Νικολάου , Γιάννης Μπούρμπουλας , Έμυ Μπέτζελου , Νικολέτα Μπάκα – Τόλια , Όλγα Μαυράκου – Φαρμάκη , Κώστας Κωστόπουλος , Τάκης Κίσσας , Άννα Ζαχαρή , Ανδρέας Ζάρρος , Τάκης Γκιόκας , Λίτσα Βαρβιτσιώτη και Βλάσης Αδρακτάς.
Η ηλεκτρονική τους παρουσία είναι στη διεύθυνση http://sympolitia.blogspot.com
Στο αυτοδιοικητικό κάλεσμά τους οι 20 "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ" προς πους δημότες του νέου δημο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , μεταξύ άλλων αναφέρουν :
«…Είναι επιτ»
ακτική ανάγκη να χαράξουμε νέους δρόμους, για μια ουσιαστική αναγέννηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι απαίτηση των καιρών να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό σχήμα στο νέο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα προτάσσει:
τη συμμετοχική δημοκρατία , την αλληλεγγύη και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, του τοπίου της παραλίας και των βουνών, του πολιτισμού και των ανθρώπων του δήμου. Ο τόπος μας έχει αποθέματα ανθρώπινου, παραγωγικού, πολιτιστικού και ιστορικού δυναμικού, που μπορεί να στηρίξει μια βιώσιμη και αυτοτροφοδοτούμενη πορεία προς το μέλλον.
Παράλληλα, οφείλουμε να αντισταθούμε: στην τσιμεντοποίηση του τόπου και του μέλλοντός μας , στην ερήμωση των χωριών, στο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων και των κοινωνικών αγαθών , στη διαρκή και εντεινόμενη επίθεση στο περιβάλλον, από κάθε λογής τοπικά και υπερτοπικά συμφέροντα (Κορινθιακός, Ζήρεια, Σαραντάπηχο κ.α.)...
Τα σημερινά, εκρηκτικά αδιέξοδα χρειάζονται μια νέα αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανακύκλωση παλιών ιδεών και πρακτικών δεν αποτελούν λύση. Έχουμε όλοι πλέον υποχρέωση, να στηρίξουμε δυνάμεις προσφοράς και όχι συμφερόντων. Δεν μπορεί κανείς πια, να σωπαίνει.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας με τις ίδιες ανησυχίες, να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες και να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις και το πρόγραμμα του νέου συνδυασμού