Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η 11άδα της Ελλάδος κόντρα στην Αργεντινή

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε στους παίκτες την ενδεκάδα κόντρα στην Αργεντινή και υπάρχει μια έκπληξη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μένει εκτός και μόνος στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο
Γιώργος Σαμαράς. Φουλ αμυντική προσέγγιση από τον Ρεχάγκελ, μέσα όλοι οι διαθέσιμοι στόπερ πλην του Μαλεζά. Μόρας, Κυργιάκος, Αβρ. Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Μέσι. O Γερμανός ομοσπονδιακός ανακοίνωσε δυόμιση ώρες πριν από τη σέντρα, τα πλάνα του στους Έλληνες διεθνείς και η ενδεκάδα έχει ως εξής:
Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαμαράς.
Το «παράξενο» είναι πως επιλέχθηκαν τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί, αν και υπάρχει εξήγηση και έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Παπασταθόπουλος θα μαρκάρει τον Μέσι. Έτσι, στην άμυνα ουσιαστικά θα παίξουν οι Κυργιάκος, Μόρας και Παπαδόπουλος.
Στα άκρα θα είναι οι Βύντρα και Τοροσίδης, με εντολή να βγαίνουν μπροστά όταν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Στη μεσαία γραμμή θα είναι στο κέντρο ο Τζιόλης και δεξιά και αριστερά του, ελάχιστα προωθημένοι οι Κατσουράνης και Καραγκούνης.
Στην επίθεση, μοναδικός παίκτης ο Σαμαράς, με τους Σαλπιγγίδη και Γκέκα να μένουν στον πάγκο. Σε ό,τι αφορά την Αργεντινή, ο Ντιέγο Μαραντόνα προχώρησε στις αναμενόμενες αλλαγές, αλλά κράτησε στην ομάδα τον Μέσι.
Ο Ρομέρο θα είναι στα δοκάρια, οι Μπουρδίσο, Ντεμικέλις στο κέντρο της άμυνας, ο Οταμέντι δεξιά, ο Κλεμέντε αριστερά, οι Μάξι Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν στη μεσαία γραμμή, ο Μέσι μπροστά τους και πίσω από τους φορ Αγουέρο και Μιλίτο.
Αν η Ελλάδα προκριθεί ως δεύτερη (που είναι το πιο... εφικτό σενάριο), θα παίξει κόντρα στην Ουρουγουάη το Σάββατο στις 17:00 στο Πορτ Ελίζαμπεθ και το «Nelson Mandela Bay». Ο πρώτος του ομίλου μας (πιθανότατα η Αργεντινή) θα αγωνιστεί την Κυριακή 21:30 στο «Soccer City» απέναντι στο Μεξικό.