Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αντίο στο Μουντιάλ από Γαλλία και Νότιο Αφρική


Η Νότιος Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας, πέτυχε την πρώτη της νίκη αλλά έμεινε εκτός συνέχειας, όπως και οι "τρικολόρ". Βασικός αγωνίστηκε ο Σισέ, ο οποίος όμως δεν βοήθησε Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, το θέαμα ήταν φτωχό, καθώς δεν υπήρχε κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ και οι παίκτες των δύο ομάδων έμοιαζαν να μην πιστεύουν στην πρόκριση, που δεν κρινόταν μόνο από το δικό τους παιχνίδι, αλλά και από εκείνο της Ουρουγουάης με το Μεξικό.
την ομάδα του.
Τελικά, μια αδράνεια στην άμυνα των Γάλλων στο 20ό λεπτό απέφερε το γκολ για τη Νότια Αφρική, μόλις στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση. Ο Τσαμπαλάλα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λορίς δεν έκανε σωστή έξοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κουμάλο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για τους διοργανωτές.
Σο 26΄η Γαλλία έμεινε με 10 παίκτες , λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Γκουρκίφ που χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σιμπάγια.
Στο 37΄ φάση διαρκείας στα καρέ της Γαλλίας, με τον Μασιλέλα να κάνει την παράλληλη μπαλιά, ο Μφέλα με τον Σκιλασί μπερδεύτηκαν, με τον Νοτιοαφρικάνο επιθετικό να την στέλνει στα δίχτυα του Γιορίς ζευγαρώνοντας τα τέρμετα της Ν. Αφρικής.
Στο 70’ Ο Σανιά έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ριμπερί, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Νότιας Αφρικής, βρέθηκε απέναντι στον Τζόζεφς, έκανε την παράλληλη μπαλιά στον επερχόμενο Μαλουντά και αυτός σε κενή εστία πέτυχε το πρώτο γκολ της Γαλλίας στην διοργάνωση διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 2 -1 για τη Νότιο Αφρική .
Γαλλία (Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Σκιλασί, Κλισί, Ντιαρά (82' Γκοβού), Ντιαμπί, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Γκουρκούφ, Ριμπερί, Σισέ (55' Ανρί)
Νότιος Αφρική (Παρέιρα): Τζόζεφς, Νγκόνγκα (55' Γκάξα), Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Πίεναρ, Σιμπάγια, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Τσαμπαλάλα, Μφέλα, Πάρκερ (68' Νομβέτε)