Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Περιμένοντας το «Θαύμα»!

ΕΛΛΑΣ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Ή σήμερα ή ποτέ νίκη επί της Αργεντινής!


Ωρα Ελλάδος... πρόκριση! Οσο και να μοιάζει σαν ένα μικρό θάυμα, η Εθνικής μας απόψε θα προσπαθήσει στο "Πίτερ Μοκάμπα" να πάρει το εισιτήριο για τους "16" έχοντας ως αντίπαλο την μεγάλη Αργεντινή (21:30-ΝΕΤ). Την ίδια ώρα μάχονται Νιγηρία-Ν.Κορέα, ενώ νωρίτερα (17:00) Ουρουγουάη και Μεξικό... βολεύονται με την ισοπαλία, αφήνοντας Γαλλία και Ν. Αφρική να παίζουν για το γόητρο.
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Ελλάδος καθώς στην αυλαία του δευτέρου ομίλου
και απέναντι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στην πανίσχυρη Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα στο στάδιο "Πίτερ Μοκάμπα" του Πολοκουάνε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση.
Η πρώτη νίκη στην ιστορία σε τελική φάση Μουντιάλ κόντρα στη Νιγηρία διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και η «γαλανόλευκη» παρότι έχει δύσκολη αποστολή με αντίπαλο μία από τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και θεωρείται από τα φαβορί για τον τίτλο, διαθέτοντας παίκτες παγκόσμιας κλάσης στην σύνθεση της , θα κυνηγήσει τις πιθανότητες που έχει για να συνεχίσει στον επόμενο γύρο.
Με ισοπαλία η Εθνική μας ελπίζει για πρόκριση στους "16". Με νίκη, ούτε λόγος, θα βρεθεί με το ενάμιση πόδι, στην επόμενη φάση. Όμως είπαμε, μιλάμε για "θαύματα" και απόψε θα αποδειχθεί αν συνεχίζουν να γίνονται "θαύματα" στα γήπεδα, σαν αυτά που έγιναν στην Πορτογαλία, το 2004.
Έχοντας και το μυαλό στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ ανάμεσα στην Νιγηρία και την Νότια Κορέα, το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ θα επιδιώξει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Νοτιοαμερικανούς οι οποίοι έχουν το απόλυτο σε δύο παιχνίδια στον όμιλο και είναι αγκαλιά με την πρόκριση.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ότο Ρεχάγκελ αναμένεται να ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νιγηρία. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζόρβας, στο δεξί άκρο ο Βύντρα, στο αριστερό ο Τοροσίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κατσουράνης, Τζιόλης και στην επίθεση δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Καραγκούνης και στην κορυφή ο Γκέκας. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν πάντως και ο Μόρας αντί του Παπασταθόπουλου στην άμυνα αλλά και ο Σαμαράς στην επίθεση αντί του Γκέκα.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι πιθανό να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τους δύο προηγούμενους αγώνες για να δώσει «ανάσες» σε ορισμένους βασικούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομέρο, ο Oταμέντι στο δεξί άκρο και ο Ροντρίγκεζ στο αριστερό ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μπουρντίσο και Ντεμικέλις. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μπολάτι, Βερόν, Ντι Μαρία και στην επίθεση οι Μέσι, Αγουέρο και Μιλίτο.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (Σαμαράς).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν, Αγουέρο, Μέσι, Μιλίτο
Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ. O συγκεκριμένος διαιτητής είχε "σφυρίξει" στην πρεμιέρα του Μουντιάλ ανάμεσα στη Νότια Αφρική και το Μεξικό(1-1) αλλά και το παιχνίδι της Αγγλίας με την Αλγερία(0-0).Βοηθοί του Ιρμάτοφ θα είναι ο συμπατριώτης του, Ραφαέλ Ιλιάσοφ και ο Μπακχαντίρ Κοτσκάροφ από το Κιργιστάν, ενώ 4ος διαιτητής ορίσθηκε ο Νεοζηλανδός, Πίτερ Ο΄Λίρι.

H προϊστορία

Η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε πριν από 16χρόνια για πρώτη και μοναδική φορά την Αργεντινή και είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 0-4 στο πλαίσιο και πάλι της τελικής φάσης του Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί το 1994 στις ΗΠΑ. Το παιχνίδι αυτό ήταν για την πρεμιέρα του ομίλου και είχε σημειώσει χατ-τρικ ο Μπατιστούτα με τον σημερινό προπονητή της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα να πετυχαίνει το άλλο τέρμα αλλά και να βρίσκεται θετικός σε απαγορευμένη ουσία ύστερα από τον αγώνα με την Ελλάδα με αποτέλεσμα η FIFA να τον αποκλείσει από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Πιο αναλυτικά: Αργεντινή-Ελλάδα 4-0 (21/06/1994, Βοστώνη-Στάδιο "Φόξμπορο")Σκόρερ: 20΄, 45΄, 90΄ πεν. Μπατιστούτα, 60΄ Μαραντόνα Διαιτητής: Αρτούρο Αντζελες (ΗΠΑ)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Άλφιο Μπαζίλε): Ίσλας, Σενσίνι, Κάθερες, Ρουτζέρι, Τσαμότ, Σιμεόνι, Ρεδόνδο, Μαραντόνα (83΄ Ορτέγκα), Μπάλμπο (80΄ Μανκούζο), Κανίγια, Μπατιστούτα.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Μήνου, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Μανωλάς, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Νιόπλιας, Σαραβάκος, Κωφίδης, Τσιαντάκης (46΄ Μαραγκός), Μαχλάς (59΄ Μητρόπουλος).