Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης στο Europa League ή στο Conference League

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-11-10/osfp.jpg 

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα στο Λονδίνο θα χρειαστεί... σύμμαχο τη Γουέστ Χαμ για να μπορέσει να έχει τις όποιες ελπίδες για συνέχεια στο Europa League - πέρα από το ότι θα πρέπει να κάνει 2/2 στα ματς που έχει μπροστά του.

Οι Πειραιώτες πηγαίνουν στις 30/11 στο Φράιμπουργκ για το ματς με τους Γερμανούς. Εκεί θα κριθούν όλα για την ομάδα του Μαρτίνεθ όσον αφορά στη συνέχεια στη 2η τη τάξη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Με ήττα ή ακόμα και με ισοπαλία, ο Ολυμπιακός θα έχει στόχο μετά μόνο το Conference League.

Αν νικήσει, όμως και στη συνέχεια πάρει και τους Σέρβους στο Φάληρο, θα θέλει από τη Γουέστ Χαμ να νικήσει ή να έρθει ισοπαλία με το γερμανικό σύλλογο.

Σ' αυτό το σενάριο, Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ θα έχουν από 10 βαθμούς (σ.σ. θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς είχε έρθει 2-3). Στα σενάρια ισοβαθμίας, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την ελληνική ομάδα,καθώς οι Γερμανοί έχουν αυτήν τη στιγμή την καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (+7), ενώ οι ερυθρόλευκοι είναι στο -1 - εκτός βέβαια, αν ο Ολυμπιακός κλείσει με καλύτερη επίθεση στα ματς με τη Φράιμπουργκ.


Πώς η Γουέστ Χαμ μπορεί να γίνει ο... χειρότερος εχθρός

Στο... τραβηγμένο σενάριο που οι Άγγλοι, αν χάσουν στη Σερβία από την Τόπολα θα στείλουν την ομάδα των Βαλκανίων στους 7 βαθμούς. Στην περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού στη Γερμανία, οι Πειραιώτες θα είναι στην τελευταία θέση και θα θέλουν μετά νίκη επί της Τόπολα στο Καραϊσκάκης και να τους πάρουν στην ισοβαθμία αρκεί να πληρούν τα κριτήρια που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Τι γίνεται στην περίπτωση ισοβαθμίας;

1. Οι συνολικοί βαθμοί στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν.
2. Η συνολική διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν.
3. Η καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν.

4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.
5. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.
6. Τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

7. Οι περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.
8. Οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.
9. Οι λιγότεροι βαθμοί στον πειθαρχικό βαθμό (3 βαθμοί η απευθείας κόκκινη και η αποβολή με δύο κίτρινες, 1 βαθμός η κάθε κίτρινη κάρτα)

10. Το υψηλότερο Coefficient στην βαθμολογία της UEFA

To μαξιλαράκι του Conference League

Αν χάσει ο Ολυμπιακός , όπως είπαμε και πιο πάνω, στο Europa-Park Stadion θα έχει μπροστά του την πρόκληση του Conference League.

Αν υποθέσουμε ότι το ίδιο βράδυ, η Τόπολα νικήσει τη Γουέστ Χαμ στη Σερβία, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει τους ίδιους βαθμούς με εκείνους (από 4). Ετσι θα πάμε σε έναν τελικό στο Καραϊσκάκης. Εκεί, με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα... καθαρίσουν την 3η θέση. Με ήττα φυσικά τη χάνουν και με ισοπαλία θα έχουν κι οι δύο τους ίδιους βαθμούς. Τότε ισχύουν τα παραπάνω σενάρια και με τα γκολ διαφοράς αυτήν τη στιγμή να είναι στο -1 για τον Ολυμπιακό και στο -9 για την Τόπολα, καταλαβαίνουμε ότι πολύ δύσκολα θα χαθεί η τρίτη θέση για τους Πειραιώτες στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Η βαθμολογία του Α' Ομίλου:

1. Γουέστ Χαμ 9 (ΓΥ 7, ΓΚ 4, ΓΔ 3)
2. Φράιμπουργκ 9 (ΓΥ 12, ΓΚ 5, ΓΔ 7)
3. Ολυμπιακός 4 ΓΥ (6, ΓΚ 7, ΓΔ -1)
4. Μπάτσκα Τόπολα 1 (ΓΥ 4, ΓΚ 13, ΓΔ -9)

Το πρόγραμμα στον Ά Όμιλο για τα δύο εναπομείναντα ματς:

30/11: Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός
14/12: Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα

Τα ματς της Φράιμπουργκ:

30/11 με Ολυμπιακό και 14/12 παίζει εκτός έδρας με Γουέστ Χαμ.

Τα ματς της Μπάτσκα Τόπολα:

Οι Σέρβοι υποδέχονται τη Γουέστ Χαμ στις 30/11 και κλείνουν το πρόγραμμά τους στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: www.gazzetta.gr