Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0: Ο Ολυμπιακός… λύγισε στις λεπτομέρειες στο Λονδίνο

 Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0: Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ με σκορ 1-0 με τον Πακετά να σκοράρει στο 73', ενώ στο 86' είχε δοκάρι ο Μαντί Καμαρά. Οι Πειραιώτες έδωσαν μάχη, αλλά δεν τα κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό στο Λονδίνο, καθώς ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δέχτηκε το γκολ στο 73' από τον Πακετά σε μία στιγμή που ο Ορτεγκα δεν πρόλαβε να τον βγάλει οφσάιντ. Για πρώτο φετινό ματς οι

Πειραιώτες δεν βρήκαν δίχτυα και έμειναν έτσι στους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο γεγονός που σημαίνει ότι ελπίζουν σε θαύμα στον όμιλο για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά όταν αποφάσισε να βγει στην επίθεση είχε δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά (86') και ευκαιρία με τον Ροντινέι για να ισοφαρίσει.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ είχε μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτή είχε να κάνει με τον Γιόβετιτς που πήρε τη θέση του Ελ Κααμπί. Κατά τα άλλα έπαιξε με Αλεξανδρόπουλο, Καμαρά και Έσε στη μεσαία γραμμή, ενώ Φορτούνης και Ποντένσε πλαισίωναν τον Μαυροβούνιο. Από την άλλη ο Μόγιες παρέταξε την ομάδα του με έξι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Φαλήρου. Έβαλε μέσα τα βαριά του χαρτιά και έπαιξε στην επίθεση με Μπενραχμάν, Πακετά, Κουντούς και Μπόουεν. 

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα να περιορίσουν την ορμή που πιθανότατα θα έβγαζαν οι Βρετανοί λόγο και του γεγονός πως έπαιζαν εντός έδρας. Το κατάφεραν πιέζοντας ψηλά και μη αφήνοντας χώρους στην ομάδα του Μόγιες να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της επιθετικής της τετράδας. Ο Ολυμπιακός από το 15' και μετά άρχισε να ηρεμεί το παιχνίδι και να περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που προέκυπταν από τους Άγγλους.

Και είναι αλήθεια ότι σε κανονική ροή αγώνα ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχτεί φάσεις. Περισσότερο απειλήθηκε από στατικές φάσεις που εκεί που δεν κατάφερε να πάρει τις κεφαλιές. Από την άλλη, όμως, η ομάδα του Πειραιά στα πρώτα 45 λεπτά είχε περισσότερο παθητικό ρόλο. Μόνο μία φάση έφτιαξε σε αυτό το διάστημα και ήταν αυτή του 35' όταν ο Ποντένσε δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός κράτησε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο για το β' μέρος χωρίς αλλαγές. Ο Ολυμπιακός μέχρι το 60' έβγαζε πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Έδειχνε να έχει το μυαλό του και στην επίθεση και να είναι η ομάδα που ψάχνει το γκολ. Η Γουέστ Χαμ δεν έβγαζε την επιθετικότητα του πρώτου μέρους με τους Πειραιώτες να πατάνε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου ήταν αρκετά καλή με πολλά τρεξίματα από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Σιγά-σιγά, όμως, η Γουέστ Χαμ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να ανεβάζει την πίεση της. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του Ολυμπιακού και η πίεση των Άγγλων είχε αυξηθεί αρκετά. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ οπισθοχωρούσαν αρκετά και γίνονταν και πολλά εύκολα λάθη. Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την ένταση τους, αλλά και πάλι δεν έβρισκαν χώρους. Τελικά τη λύση την είχε ο Γουόρντ Πράους με μία ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας που έπιασε στον ύπνο τον Ορτέγκα, ο οποίος κάλυπτε τον Πακετά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 73ο λεπτό. Οι Πειραιώτες με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στη συνέχεια ο Μαρτίνεθ έβαλε στο παιχνίδι τον Σκάρπα και τον Μασούρα. Η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει ότι δεν έκανε σε όλο το ματς. Είχε δοκάρι με τον Καμαρά, είχε ευκαιρία με τον Ροντινέι και αποφάσισε να δείξει τα δόντια της και στην επίθεση. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό και ο Ολυμπιακός έφευγε με άδεια χέρια από το Λονδίνο χάνοντας 1-0 από τη Γουέστ Χαμ.

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι - Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρντ, Έμερσον - Μπενραχμά (84' Κορνέ), Γουόρντ Πράους, Αλβάρες (80' Σούτσεκ), Πακετά - Κουντούς (88' Μουμπάμα), Μπόουεν

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα - Καμαρά, Έσε (89' Μπιέλ), Αλεξανδρόπουλος (76' Σκάρπα)- Φορτούνης, Ποντένσε (76' Μασούρας), Γιόβετιτς (56' Ελ Κααμπί)