Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Προβλήματα σε Αργολίδα και Αρκαδία από ισχυρή καταιγίδα

 Μικροπροβλήματα σε Αργολίδα και Αρκαδία δημιούργησε η ισχυρή καταιγίδα 

Προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, η καιρική μεταβολή που σημειώθηκε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου 2023. Ο ισχυρός άνεμος, προκάλεσε κοπές κλαδιών και δένδρων, σε περιοχές του δήμου της Τρίπολης.

Κορμός λεύκας έπεσε στην πλευρά του δρόμου, στην οδός Πελάγους της Τρίπολης, σε σημείο που βρίσκεται σχολικό συγκρότημα, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί ατύχημα.

Δένδρο πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου Τρίπολης,

προκάλεσε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι να φύγει ο κορμός του δένδρου απ’ το δρόμο.

Πτώσεις κλαδιών είχαμε και σε γειτονικές κοινότητες του δήμου της Τρίπολης.

Μικρό – ζημιές, φαίνεται να σημειώθηκαν και σε μερικά, εξωτερικά αθλητικά όργανα, στο δημοτικό στάδιο της Τρίπολης, Κάδοι παρασύρθηκαν και σκουπίδια βγήκαν στους δρόμους και έκλεισαν τα φρεάτια απορρόφησης των νερών. Υπήρξαν κάποιες αποκολλήσεις τσίγκων, ενώ έγιναν και αρκετές κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Χαλάζι έπεσε σε κάποια χωριά του δήμου της Μεγαλόπολης.

Η ισχυρή καταιγίδα, προκάλεσε μικροζημιές και στην Αργολίδα, κυρίως στην περιοχή του δήμου Επιδαύρου (Λυγουριό), αλλά και σε Άργος και Ναύπλιο.

Ο δυνατός άνεμος, ξερίζωσε κάποια δένδρα, έσπασε κλαδιά, ενώ και η βροχή, πλημμύρισε κάποιους δρόμους σε Άργος, Νέα Κίο, Μύλους και Ναύπλιο. Ένα κυπαρίσσι, ξεριζώθηκε σε νεκροταφείο στο Άργος και έπεσε πάνω σε τάφους. 

Πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει με τις καλλιέργειες σε περιοχές του δήμου της Επιδαύρου, μετά και την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση της Παρασκευής.

Η βροχή απ’ το πέρασμα της καταιγίδας, φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες παραγωγών του δήμου Επιδαύρου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Τάσο Χρόνη, φαίνεται να έχουν προκληθεί ζημιές σε δένδρα και καλλιέργειες, στο Λυγουριό, στην Παλαιά Επίδαυρο, στη Νέα Επίδαυρο και στον Άγιο Δημήτρη.

Άμεσα ο δήμος, θα προβεί σε αίτημα προς τον ΕΛΓΑ, για να λειτουργήσει ο μηχανισμός των αυτοψιών και των αναγγελιών για υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης ζημιάς.

Στοιχεία για την παρέμβασή της, σε κλήσεις που δέχθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αφορμή την ισχυρή καταιγίδα της Παρασκευής, έδωσε το Συντονιστικό Όργανο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπήρξε παρέμβαση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, για 50 περιπτώσεις κοπής δένδρων, σ’ όλη την Περιφέρεια.

Επίσης, υπήρξαν 2 συμβάντα, χωρίς να χρειαστεί να ενεργήσει η Πυροσβεστική. Το Πυροσβεστικό Σώμα, κλήθηκε να επιχειρήσει και σε 4 αφαιρέσεις αντικειμένων. Τέλος, υπήρξε παρέμβαση για 3 αντλήσεις υδάτων. Σε άλλες 3 κλήσεις, για τον ίδιο λόγο, δεν χρειάστηκε να ενεργήσει.