Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Φωτιές: Πώς φαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι από τον δορυφόρο της NASA

 fotia-tora 

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και τη φωτιά να απειλεί τη Μάνδρα. Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Δείτε φωτογραφίες από τον δορυφόρο της NASA από τις φωτιές σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι



fotia-loutraki6
Λουτράκι
fotia-tora7
Δερβενοχώρια


Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο Λουτράκι όπου η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί ενώ λόγω των ανέμων οι φλόγες αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.

Παράλληλα, πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με το δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο». 


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα στο Δαφνί. Η φωτιά καίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση πάνω από τον οικισμό Αφαίας και συγκεκριμένα πολύ κοντά στη γέφυρα όπου βρίσκονται σιδηροδρομικές γραμμές.

Το μέτωπο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Επιτόπου έσπευσαν 26 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν ένα AB - 214 και ένα S-64. Σημειώνεται ότι η περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά βρίσκονται πολλοί πυλώνες της ΔΕΗ. 

Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα δεύτερη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή νότια της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ στις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή προστέθηκε και ένα τρίτο ελικόπτερο.