Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ανοιχτή η παλαιά Εθνική – Στη νέα Εθνική Οδό, κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Ν. Περάμου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, λόγω των πυρκαγιών, η παλαιά Εθνική Οδός είναι ανοιχτή και στα δύο ρεύματα ενώ στη νέα Εθνική, είναι κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο νέο «μέτωπο» της Βλυχάδας στα Μέγαρα, της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγάρων,

Κωνσταντίνος Φυλακτός, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά καίει 200 μέτρα από την Εθνική Οδό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η παλαιά Εθνική Οδός είναι ανοιχτή και στα δύο ρεύματα ενώ στη νέα Εθνική είναι κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Το εν λόγω πύρινο μέτωπο χωρίστηκε σε δύο μέρη: το ένα κινείται προς την Άνω Βλυχάδα και το άλλο προς τα Μέγαρα. Στην ευρύτερη περιοχή τα μέτωπα είναι τρία: Άνω Βλυχάδα, Λουτρόπυργος και οικισμός Πλάτωνα.

Ο κ. Φυλακτός δήλωσε αισιόδοξος ότι η φωτιά δεν θα προχωρήσει, από τις εγκαταστάσεις της Ολυμπίας Οδού όπου βρίσκεται, καθώς οι επίγειες δυνάμεις είναι πολλές αλλά επιχειρούν φορτωτές και γκρέιτερ, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες. «Αυτή τη στιγμή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά βρίσκεται στα 200 μέτρα από την Εθνική Οδό (…) Το μήκος του μετώπου μπορεί να είναι και τριών χιλιομέτρων», συμπλήρωσε. «Στον οικισμό Πλάτωνα ίσως να έχουμε και καμένα σπίτια. (…) Γύρω στα 70 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, όλοι είναι καλά στην υγεία τους».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων μίλησε στην ΕΡΤ για την αναζωπύρωση που υπάρχει στο σημείο.

«Παρότι η κατάσταση είχε ηρεμήσει στα βόρεια των οικισμών Άνω Βλυχάδα, Πλάτωνα και Άνω Λουτρόπυργο, τώρα κάποιες ριπές αέρα έχουν αναζωπυρώσει το μέτωπο, ιδιαίτερα προς την περιοχή της Άνω Βλυχάδας», είπε αρχικά ο κ. Σταμούλης.

«Αυτοί είναι οικισμοί του Δήμου οι οποίοι εγκαίρως έχουν εκκενωθεί. Έχει φτάσει στον οικισμό του Πλάτωνα, έχει μπει η πυρκαγιά μέσα στον οικισμό, έχει καταστρέψει πολλά σπίτια. Υπάρχουν επίγειες δυνάμεις, αρκετές έχουν απλωθεί σε όλο το μέτωπο, ενεργούν και προσπαθούν όσο μπορούν να την περιορίσουν», τόνισε.

Σε άμεση ετοιμότητα εφόσον απαιτηθεί, βρίσκονται πέντε πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Λουτρόπυργου Ελευσίνας λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης άλλα τρία πλωτά και ιδιωτικά σκάφη διαφόρων τύπων βρίσκονται σε επιφυλακή στους Αγίους Θεοδώρους, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή.