Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Λουτράκι – Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στον Αγ. Χαράλαμπο – Έφτασε στις γραμμές του Προαστιακού

 Λουτράκι – Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στον Αγ. Χαράλαμπο – Έφτασε στις γραμμές του Προαστιακού

Μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες από την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες στην Καλλιθέα Λουτρακίου, έφτασε στα πρώτα σπίτια του Αγ. Χαραλάμπους. Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τον οικισμό, βλέποντας την φωτιά να πλησιάζει. Καίγεται θαμνώδης έκταση δίπλα στον Προαστιακό. 

Το μοναστήρι του Αγ. Χαράλαμπους και το Πανόραμα έχουν εκκενωθεί επίσης. Η αστυνομία κάνει προσπάθειες να απομακρύνει και τους τελευταίους κατοίκους από τον οικισμό του Αγ. Χαραλάμπους. Η

φωτιά έχει μπει στον οικισμό και βρίσκεται πολύ κοντά στα διόδια του Καλαμακίου και την Εθνική Οδό. Κάποιοι κάτοικοι είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Φλόγες έχουν περικυκλώσει σπίτια και βιοτεχνικές μονάδες. Επίγειες δυνάμεις και τρία ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις για να μην παραδοθούν στις φλόγες τα σπίτια.

Οι ριπές του ανέμου είναι δυνατές και προς διαφορετικές κατευθ΄νσεις, κάτι που κάνει δύσκολο τον σχεδιασμό των ρίψεων

Η αναζωπύρωση ξεκίνησε το πρωί πάνω από την Καλλιθέα Λουτρακίου, κινήθηκε νότια – νοτιοανατολικά πάνω από την Εθνική Οδό. Κατά την διάρκεια της νύχτας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να προστατευθούν οικισμοί που βρίσκονται κοντά στις ακτές του Σαρωνικού.

Μέχρι χθες είχαν καεί 1.000 στρέμματα μικτής βλάστησης. Αναφορές της αστυνομίας κάνουν λόγο για καμμένα σπίτια και άλλα που έχουν υποστεί ζημιές.