Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Παρατείνεται μέχρι 28 Απριλίου το «λουκέτο» σε εκκλησίες

Παρατείνεται μέχρι 28 Απριλίου το «λουκέτο» σε εκκλησίες
Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.
Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.
Το ευχαριστώ του Μητσοτάκη στον Ιερώνυμο και η ψήφος εμπιστοσύνης
του Αρχιεπισκόπου στα μέτρα της κυβέρνησης
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.
Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

 eleftherostypos.gr