Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ο ΑΤΥΧΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Πολεμοχαρής εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, αν και η Ελλάδα δεν πολέμησε ποτέ από τη Χούντα της Ιωαννίδη και μετά. Ο πόλεμος στη δημοκρατία είναι το μοναδικό γεγονός που την καταλύει επίσημα και ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εκφράσεις του. Αν υπάρχει πόλεμος ή έστω πολεμικές συνθήκες σήμερα στην Ελλάδα το ΚΥΣΕΑ, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πρέπει να συγκληθεί άμεσα για τις ορθές αποφάσεις. Επίσης εντύπωση προκαλεί πώς ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει συγκαλέσει ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο αν και είμαστε σε πόλεμο. Πάντως το μείζον είναι να κηρυχθεί αυτός ο Πόλεμος επίσημα, εάν υπάρχει βέβαια, για να παύσει η δημοκρατία να λειτουργεί ταυτόχρονα και όχι να αντιμετωπίζεται ο καθημερινός Πόλεμος με μισόλογα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της ημέρας.


Στον Πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που κατά τον κ.Μητσοτάκη ήδη διεξάγεται χωρίς κανείς να τον έχει ανακηρύξει νομικά ιδιαίτερη σημασία έχει και ο ρόλος του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ήταν διακαής πόθος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εδώ και μία δεκαετία, η έξοδος του Στρατού στο δρόμο, ενώ και τα επόμενα χρόνια των επαίσχυντων Μνημονίων για τα οποία ουδείς τιμωρήθηκε εκτός του απλού λαού πολλάκις ήρθαν στην επιφάνεια τα fake news περί στρατιωτικής παρέμβασης στην κοινωνική ζωή μας. Ίσως τώρα με τον Ατυχή Πόλεμο του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαιτείται το όνειρο της παρέας Τσίπρα του 2015 να γίνει πραγματικότητα. Να χαρεί και ο Γιάνης με το ένα 'ν". 

Εκτός του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας σε  δρόμους και ακτές που θα ελέγχουν το πιστοποιητικό κοινωνικής συμμόρφωσης πολύ σημαντικό είναι να καθορίσουμε ΠΟΙΟΣ είναι ο εχθρός. Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για αόρατο εχθρό αλλά οι βαριά πληγείσες χώρες Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό πώς αλήθεια θα τον αντιμετωπίσεις. Ασφαλώς η εύκολη απάντηση είναι ότι ο αόρατος εχθρός είναι ο ιός Coronavirus που χτύπησε Κίνα, Ευρώπη και Κόσμο την Πρωτοχρονιά του Ποντικού. Αλλά το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιος διασπείρει τον εχθρό; Ο ποντικός της Κίνας, ο στρατός των ΗΠΑ, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα ή κάποια άλλη; Ο εχθρός οφείλει να γίνει ορατός για να αντιμετωπισθεί νικηφόρα.

Σε κάθε πόλεμο καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι συμμαχίες. Η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι ασφαλώς αμυντικός οργανισμός και γι' αυτό αποτυγχάνει παταγωδώς στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής. Η Ελλάδα από το 1953 συμμετέχει προνομιούχα στον ισχυρότερο αμυντικό οργανισμό του κόσμου, την Ατλαντική Συμμαχία και εφόσον ο κ.Μητσοτάκης και η Μέντορά του νιώθει πόλεμο δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ για συμβουλές και ενέργειες, απλά.

Η εκλεγμένη Κυβέρνηση Μητσοτάκη ευχόμαστε να μας οδηγήσει στη θολούρα του πολέμου νικηφόρα, αν και δεν έχει διευκρινίσει απόλυτα στο Νέο Κόσμο την επόμενη ημέρα του πολέμου πού βλέπει την Ελλάδα. Στα φιλελεύθερα Κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία ή στα αυταρχικά όπως η Κίνα και η εν τρικυμία Γαλλία που σήμερα απαγόρευσε την κυκλοφορία των πολιτών, έβγαλε στο δρόμο το στρατό και την αστυνομία για έλεγχο και πρόστιμα, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του Μακρόν στη γιορτή της δημοκρατίας στις κάλπες της Κυριακής.

Εν κατακλείδι, δεν χρειάζονται πολεμικές κραυγές εν καιρώ ειρήνης. Ισχυρή λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της απαιτείται. Και στην περίπτωση των ασθενειών, όπως ο Coronavirus απαιτείται πανίσχυρο σύστημα υγείας. Με όλο το σεβασμό για την προσπάθεια τους δεν είναι Κυβέρνηση της Ελλάδας αποκλειστικά ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Χαρδαλιάς και ο κ.Τσιόδρας για να μας ανακοινώνουν καθημερινά τις αποφάσεις τους που καθορίζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας, ως αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης συνολικά. Υπάρχει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος για αυτή τη δουλειά και αναπληρωτής.   

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο κ.Μητσοτάκης αναζητεί νέες κοινωνικές ταυτότητες τις οποίες δεν μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά, χωρίς ακόμα και ο ίδιος όπως και ο προκάτοχός του να μας διανείμει τις ψηφιακές. Ψυχραιμία και σύνεση και με τη βοήθεια των αιώνιων ιερών και οσίων υπεράνω ημών όλα θα πάνε καλά χωρίς κινέζικες fake δημοκρατίες.
 
 

Thedayaftergr