Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Η Τουρκία επιβουλεύεται τα σύνορά μας στον Έβρο – Εμπιστεύομαι τις ΕΔ

Την πρώτη ενημερωτική επίσκεψη σε υπουργείο, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Μετά την προσφώνησή της από τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Νιώθω τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Η επίσκεψη κάθε νέου Προέδρου εδώ είναι καθιερωμένη, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, με βάση το Σύνταγμα, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αυτή η επίσκεψη, ωστόσο, είναι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη, τόσο για εμένα όσο και για σας. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα βρίσκεται στο αξίωμα του Πρόεδρου, επομένως η πρώτη φορά που μια γυναίκα φέρει τον τίτλο του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μια εξαιρετική τιμή αλλά και αναγνώριση για όλες τις γυναίκες, άρα και για όσες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Θέλω να σας μεταφέρω τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στους ανθρώπους του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Συναισθήματα εμπιστοσύνης στην δουλειά σας και αναγνώρισης του ήθους σας. Είναι η γνώση ότι εργάζεστε σκληρά για το καλό της πατρίδας προστατεύοντας την εθνική μας κυριαρχία και ελευθερία”.

OnAlert.