Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


Αγαπητές φίλες & αγαπητοί φίλοι,
η κρίση υγείας που ζούμε είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος.
Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας και αυτό είναι το μέλημα του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη που λαμβάνει δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις για να περιορίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Το πρόβλημα με αυτή την ασθένεια είναι οι ευάλωτοι, όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε εντατική. Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό.
Αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος - και ήδη γίνεται - είναι να παίρνει σταδιακά και ανάλογα με τη διασπορά του ιού, όλο και περισσότερα μέτρα για να αποτρέψει τις συναθροίσεις και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας.
Τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ατομική μας υγιεινή και παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/). ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιάννης Μπρατάκος
Γενικός Διευθυντής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ