Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΣΙΒΥΛΛΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ

Με μορφή Πυθίας στο Μαντείο των Δελφών ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πόλεμο εναντίον ενός αόρατου εχθρού, χωρίς να έχει κηρύξει κατάσταση πολέμου ακόμα. Μίλησε και για εφιαλτικό δίμηνο που είναι μπροστά μας και για νέες κοινωνικές ταυτότητες.

Με στοιχισμένους όλους πίσω από τον νέο διορισμένο Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά θα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εχθρό σε μία νέα μορφή διακυβέρνησης πολέμου εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας.

Ο Πόλεμος χρειάζεται στρατό και προς το παρόν εξήρε το νοσοκομειακό προσωπικό που αντιμετωπίζει τον εχθρό στο έδαφος, χωρίς να αποκλείει νέα πρωτόγνωρα μέτρα στη ζωή μας.

Οικονομία, Υγεία και περιορισμός εξάπλωσης ιού και ελευθερίας ζωής των πολιτών αποτελούν τους τρεις πυλώνες του νέου καθεστώτος Μητσοτάκη. Για οικονομία και υγεία είναι γνωστά τα μέτρα. Για τη ζωή των πολιτών το γνωστό κλισέ "Μένουμε Σπίτι" και περιμένουμε να σωθούμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από τις γραμμές φαίνεται να αγγίζει το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα και άλλων... με την επίτευξη μίας υβριδικής μορφής διακυβέρνησης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς παγιοποιεί τον περιορισμό ελευθερίας κινήσεων, ελέγχου πληροφόρησης και ανεργίας υπονοώντας τα χειρότερα, πάντα για το καλό μας!

Μοναδικό μελανό σημείο η ανάδειξη του εαυτού του και άλλων συντρόφων της Ευρώπης ως έχοντες το προνόμιο της μέριμνας στον άνθρωπο, ενώ για άλλους ηγέτες, ίσως το Τζόνσον, ίσως τον Τράμπ, ίσως κάποιους άλλους, δεν κατονόμασε, ως ηγέτες των αριθμών εις βάρος των πολιτών τους. Κακή επιλογή για έναν ηγέτη να διεκδικεί την αποκλειστικότητα της ορθής μέριμνας για το λαό του. 

Ας ευχηθούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε επιτυχία για το καλό μας και ας ελπίσουμε να μη γίνουμε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία και Ιράν εξαιτίας των αποφάσεών του.

Υ.Γ. Αυτό που προκαλεί ανησυχία πάντως είναι η στιβαρή υποστήριξη στα κοινωνικά δίκτυα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το διάγγελμά του από τους οπαδούς του Τσίπρα...

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ
thedayaftergr.blogspot.com